نشست هم‌اندیشی دبیرخانه شورای آینده‌نگری فرهنگستان علوم در تاریخ 10 خرداد ماه 1401 با موضوع "دیده‌بانی وضعیت علم پزشکی در ایران و پیشنهاد برای آینده" با حضور حضور رئیس مرکز تحقیقات آینده‌نگری و نوآوری در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان  در راستای شبکه‌سازی و رصد وضعیت علم در ایران، به ریاست آقای دکتر مضطرزاده برگزار شد.

آقای دکتر مضطرزاده با شرح مختصری از وظایف و فعالیت‌های دبیرخانه شورای آینده‌نگری به ایجاد ارتباط سازنده بین دبیرخانه شورای آینده‌نگری و  مرکز تحقیقات آینده‌نگری و نوآوری در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، جهت شبکه‌سازی برای رصد وضعیت علم در ایران و پیشنهاد برای آینده اشاره کرد.

ایشان همچنین به جایگاه و اهمیت علم، فناوری و تجهیزات پزشکی در آینده اشاره کرد.

آقایان دکتر حق‌دوست و دکتر دهنویه گزارش مختصری درباره‌ی فعالیت‌های مرکز تحقیقات آینده‌نگری و نوآوری در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، که در سال 1390 تاسیس شده است، ارائه کردند. از جمله فعالیت‌های این مرکز می‌توان به سامانه ناب (نگاشت آینده بهتر) که شامل اطلاعات مربوط به گذشته، آینده و روندهای حوزه سلامت از قبیل رصدخانه نظام سلامت، گنجینه سلامت، سامانه نظر جمع، افق‌یابی فناوری سلامت و تحلیل پتنت، رصد کشورهای منطقه و بحث پویش محیطی، ایجاد رادار آموزشی، بررسی پدیده‌ها و سامانه‌های آینده و...  اشاره کرد.

درباره ایجاد پایگاه‌های سلامت در استان‌های جنوب شرق ایران، ارتباط با کشورهای همسایه و تبدیل ایران به قطب سلامت منطقه و همچنین به‌کارگیری سلامت دیجیتال پیشنهاداتی ارائه شد.

با توجه به تشابه رویکردها و هم‌سانی حوزه‌های کاری دو مرکز، قرار بر این شد که برای ارتباطات بیشتر و همکاری‌های مداوم برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شود.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه