NRC بیش از یک قرن، به طور مداوم تکامل یافته است تا در حوزه‌های علم، فناوری و نوآوری کانادا در سه زمینه اصلی پیشرفت دانش علمی و فنی، حمایت از نوآوری‌های تجاری، و ارائه راهکارهای سیاسی بر پایه علم برای دولت ، نقش رهبری داشته باشد.

NRC دارای پنج برنامه راهبردی است که برای اجرای هرکدام دو هدف اصلی را دنبال می‌کند:  1- رسیدن به اقتصادی پایدارتر با اهداف کمک به آینده پاک‌تر با کاهش تکیه کانادا بر سوخت‌های فسیلی و تشویق تحقیق و توسعه‌ای که باعث حمایت از محیط زیست می‌شود. 2- حمایت از آینده سالم‌تر با اهداف استفاده و پیشروی در فناوری‌های نوین سلامت برای ایجاد آینده‌ای سالم‌تر و توسعه رویکردهای پایدار، مقرون به صرفه و خلاقانه برای تولید مواد غذایی.

3- نوآوری روزانه با اهداف دستیابی به پیشرفت‌های غیر منتظره برای رسیدن به کارایی بیشتر در خانه‌ها، محل کارها و شبکه‌های حمل و نقل، توسعه و استقرار راه حل‌های نسل بعد برای چالش‌های روزمره. 4- خلق ثروت کانادا با نوآوری با اهداف شتاب دادن به استارتاپ‌ها و تجاری‌سازی کسب و کارهای کوچک یا متوسط در کانادا و کمک به آنها برای تبدیل شدن به نسل بعدی شرکت‌های چند ملیتی جهانی، سوپرشارژ شرکت‌های کوچک یا متوسط و کمک به آنها برای گرفتن فرصت‌ها و گسترش سطح جهانی آنها. 5- درک دنیا با اهداف بررسی عمقی سوالات از علوم بنیادی برای تحریک نوآوری و تقویت نسل بعدی شبکه‌های ارتباطی سریع و ایمن

به طور کلی و خلاصه‌وار چشم انداز NRC جهان و کانادایی بهتر با عالی بودن در تحقیق و نوآوری و ماموریت آن، داشتن بیشترین تاثیر با پیشرفت دانش، به کارگیری فناوری‌های پیشرفته، و کار کردن با مبتکران دیگر برای یافتن راه حل‌های خلاقانه، مرتبط و پایدار برای چالش‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی کنونی و آینده کانادا است.

هیئت اقلیم سازمان جهانی دو درجه افزایش میانگین دمای جهانی قبل از اتمام قرن را پیش‌بینی کرده است که اگر انتشار کربن دی اکسید کاهش نیابد، این مقدار افزایش خواهد یافت. با این افزایش دو درجه‌ای جهان باید انتظار حوادث شدید و نامنظم آب و هوایی تأثیرات چشمگیر بر اکوسیستم‌ها، تغییر در زمین‌های قابل کشت و بهره‌وری محصولات به دلیل آفات و بیماری‌ها، و یک ضرورت جدید برای مدیریت چالش‌های دیگر مانند درجه حرارت زیاد تابستان، خشکسالی و افزایش سطح دریا را داشته باشد. تلاش‌های NRC در این راستا شامل کمک به کاهش انتشار کربن دی اکسید و آماده سازی در برابر تاثیرات منفی تغییر اقلیم (به روز رسانی زیرساخت‌های کانادا در برابر تغییرات شدید آب و هوایی، گندم جدید مقاوم در برابر خشکسالی) است.

دولت فدرال  258 میلیون دلار بودجه سالیانه اضافی برای NRC در بودجه  2018 اعلام کرد و این سازمان را به عنوان مرکز عالی تحقیق و همکاری در کانادا پیش‌بینی کرد. این سرمایه‌گذاری بی‌سابقه در NRC به محکم کردن بنیاد سازمان و ایجاد فرصت‌های جدید برای حمایت از برنامه نوآوری و مهارت‌های دولت کمک کرد. ماموریت NRC فعالیت در سه زمینه توسط این بودجهاست: ساخت اکوسیستم‌های علم و فناوری (S&T) رشد شرکت‌های کوچک و متوسط نوآور (SME) و سرمایه‌گذاری در مردم و مهارت‌ها.

NRC به عنوان یک سازمان تحقیقاتی و آژانس تأمین مالی نوآوری شرکت‌های کوچک یا متوسط نوآور بر اکوسیستم‌های علوم و فناوری و نوآوری کانادایی تاثیرگذار است.

NRC در حوزه‌های فناوری‌های نوظهور، مهندسی، علوم زیستی، حمل و نقل و تولید، فناوری‌های دیجیتالی دارای مرکز تحقیقاتی است و مشارکت می‌کند.

برای پیگیری تأثیر پیشرفت بر 10 هدفی که برای NRC در پنج حوزه تمرکز راهبردی تعیین شده است، از مراکز تحقیقاتی و کمک تحقیقاتی صنعتی در ارزیابی پیشرفت آنها در برنامه‌های راهبردی و شاخص‌های عملکرد آنها استفاده خواهد شد. این نتایج سپس برای اطلاع از پیشرفت کلی NRC جمع‌آوری می‌شود. در پایان هر سال مالی برای مدت زمان اجرای این برنامه، این نتایج به شورای NRC و کمیته اجرایی کامل گزارش می‌شود. آنها همچنین در اختیار همه کارکنان NRC قرار خواهند گرفت و بررسی می‌شوند.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه