به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین شماره «نامه علوم پایه» فصلنامه تخصصی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، ویژه بهار ۱۴۰۰، منتشر شد. این مجله به نشر مسائل آموزشی و پژوهشی حوزه ریاضی، فیزیک، شیمی، علوم زمین و علوم زیستی می پردازد و اولویت خود را در پرداختن به مسائل و چالش های اساسی قلمروهای علوم پایه، سیاست های آموزشی و پژوهشی، ارتقای سطح دانش و پژوهش در کشور، ارتقای سطح ارتباط میان دانشمندان علوم پایه و سایر قلمروهای علمی و کل جامعه، توسعه نگرش علوم یکپارچه و فعالیت های بین رشته ای، ترارشته ای و تبیین اهمیت این نگرش ها در حل مسائل معاصر جامعه و همچنین توسعه پایدار قرار داده است.

در شماره اول این فصلنامه علاوه بر سخن سردبیر، بیست و یک مقاله از دانشگاهیان و پژوهشگران حوزه علوم پایه منتشر شده است. فهرست نخستین شماره «نامه علوم پایه» بدین شرح است: «دو فرهنگ چارلز پرسی اسنو» نوشته علی فرازمند، «جایگاه علوم شیمی و نقش آن در توسعه پایدار» نوشته احمد شعبانی، «گسترۀ مدخل های مورد نیاز برای تدوین تاریخ معاصر ریاضیات ایران» نوشته مسعود آرین نژاد، «فعالیت های بین رشته ای و مدل پویای آن» نوشته غلامرضا رکنی لموکی، «فراواقعیت ریاضیاتی در فعالیت های بین رشته ای» نوشته کامران لامعی، «مدیریت بحران در تهران برای زلزله بزرگ و مخاطرات طبیعی» نوشته مهدی زارع، «آموزش علوم و شکل گیری خردورزی» نوشته رابرت کارپلاس/ ترجمۀ محمد ابراهیم ابوکاظمی، «چیزی نگو، خودم پیدایش می کنم» نوشته رابرت فولر/ ترجمۀ محمد ابراهیم ابوکاظمی، «تحولات فضای مجازی، نظریه های یادگیری و الگوهای آموزش الکترونیکی» نوشته حسین ابراهیم آبادی، «دانشگاه و صنعت» نوشته فتح الله مضطرزاده، نسرین عبادپور، «نانوشته های دانش های تجربی» نوشته یوسف ثبوتی، «قیاس ناپذیری معنای واژه و زبان علم» نوشته عطا کالیراد، «شناخت بنیادی ویروس کووید -۱۹ و رهیافت های مقابله با آن با اتکاء بر پزشکی استاندارد و نانوفناوری پزشکی» نوشته هاشم رفیعی تبار، «در پاسخ به دنیاگیری ویروس کرونا: داستان دو شهر» ترجمۀ شکیبا درویش علیپور آستانه ، «کووید -۱۹» نوشته ربابه لطیف، «زیست شناسی مصنوعی» نوشته فرشاد درویشی، «کاربرد چارچوب های فلز-آلی در جذب، ذخیره سازی و جداسازی ترکیب های حاوی کربن» نوشته منیژه السادات بدیعی و مسعود میرزائی، «شیمی انفجار بیروت» نوشته احمد شعبانی، «آیا اخترفیزیک وکیهان شناسی وارد دوران طلایی خود شده اند؟» نوشته احمد شیخی، «سیاه چاله ها و فرامواد: یک ارتباط اپتیکی-هندسی» نوشته محمد نوری زنوزف و«علم سنجی، ضعف ها و قوت ها» نوشته محمد صال مصلحیان.

«نامه علوم پایه» به صاحب امتیازی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، مدیر مسئولی مهدی زارع و سردبیری علی فرازمند منتشر می‌شود. مسعود آرین نژاد، هاشم رفیعی تبار و احمد شعبانی نیز از اعضای هیئت تحریریه فصلنامه تخصصی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران هستند.

علاقمندان برای دریافت مقالات فصلنامه می توانند به بخش انتشارات پایگاه اطلاع رسانی فرهنگستان علوم مراجعه کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر تلفن دفتر گروه علوم پایه فرهنگستان علوم به شماره ۰۲۱۸۸۶۴۵۵۹۵ و رایانامه: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید در دسترس است.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه