مراسم نکوداشت مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی منتخب سال ۹۸ فرهنگستان علوم دیروز برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ما، در این مراسم، ابتدا رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم در سخنانی گفت: شیوع بیماری کرونا تغییرات زیادی در زندگی بشر امروز به وجود آورده است و میتوان گفت که مردم جهان از سال قبل دوره کرونایی را شروع کردهاند .
عباس شریفی تهرانی افزود: در این دوره، خوداتکایی در بسیاری از زمینهها به ویژه تأمین محصولات اساسی کشاورزی داخلی بیشتر اهمیت یافته است؛ زیرا برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری، باید تغذیه سالم و کافی داشته باشیم.
وی تأکید کرد: خوداتکایی در این زمینه، فقط با افزایش بازده محصول ممکن است و برای رسیدن به این مهم باید از توان علمی کشاورزی و منابع طبیعی کشور بهره بگیریم و با صیانت از منابع طبیعی وحفظ محیطزیست آن را تداوم بخشیم.
رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم، با اشاره به اثرات مخرب تغییرات اقلیمی بر خوداتکایی در کشاورزی، گفت: برای حل این مشکل باید سرمایهگذاری در ابعاد مادی و معنوی کشاورزی و منابع طبیعی افزایش یابد و از تمامی امکانات علمی و اجرایی کشور استفاده شود تا نیازی کمتری به محصولات خارجی داشته باشیم.
بنابراین گزارش، منتخبان ششمین نکوداشت مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی هر کدام در سخنان کوتاهی به فعالیتهای خود در زمینه افزایش بهرهوری و توسعه صنعت کشاورزی پرداختند.
ابتدا جواد وفابخش، مهندس برجسته کشاورزی در سخنانی انجام تحقیقات به زراعی درباره ارقام جدید کلزا در طی ۱۰ سال، مدیریت ملی ایجاد نظام انتقال یافتهها در استانهای دیم کشور با همکاری مؤسسه بینالمللی تحقیقات کشاورزی مناطق خشک و همچنین مدیریت پروژه ملی ـ ایکاردا و تدوین برنامه الگوی کشت استان خراسان رضوی را جزو مهمترین فعالیتهای خود دانست.
علیاصغر زینانلو، مهندس برجسته کشاروزی هم در سخنانی تهیه برنامه راهبردی زیتون، توسعه کشت ۵ هزار هکتاری زیتون شرکت کشت و صنعت شهید مطهری، جمعآوری و ایجاد بیش از ۲۷ رقم وژنوتیپ زیتون و احداث کلکسیون ملی زیتون در ایستگاه تحقیقات طارم را از جمله فعالیتهای خود برشمرد.
عباس زارع، دیگر مهندس برجسته کشاورزی هم در سخنانی گفت: بررسی دقیق و برنامهریزی مؤثر برای حذف سمپاشی هوایی غلات از جمله گندم که نتیجه آن آثار مثبت زیستمحیطی و تولید گندم بهتر و سالمتر است، افزایش بهرهوری اقتصادی از آب در استان یزد و انجام طرحهای الگویی سامانههای نوین آبیاری در دانشگاههای تهران، شیراز و کرمان از اقدامهای من برای بهبود استانداردهای کشاورزی در ایران هستند.
هوشنگ بهرامی، مهندس برجسته کشاورزی هم تولید محصولات غذایی سلامت محور، مشارکت در تدوین حدود ۱۰ استاندارد ملی در زمینههای مختلف صنایع غذایی و مشارکت فعال در زمینه به کارگیری مواد اولیه کشاورزی و دامی در صنایع تبدیلی و تکمیلی را از جمله اقدامات خود معرفی کرد.
محمد گرگیج جاسکی، مهندس برجسته منابع طبیعی منتخب فرهنگستان علوم هم ثبت اختراع دستگاه شمارشگر لارو و پست لارو میگو، ثبت اختراع برداشت ریز جلبک اتوماتیک اسپیرولینا و تولید و تکثیر میگوی ببری سبز برای نخستین بار در کشور را از جمله فعالیتهای خود برشمرد.
حسن فضائلی، مهندس برجسته کشاورزی، پروژه ملی شناسایی و تعیین ارزش غذایی منابع خوراک دام کشور که به تهیه جدول ارزش غذایی منابع خوراک دام کشور منتهی شد و پروژه ملی شناسایی و عملآوری پسماندها و فرآوردههای فرعی کشاورزی برای استفاده در تغذیه دام و عرضه دانش فنی در استفاده بهینه از پسماندها را جزو فعالیتهای خود ذکر کرد.
در پایان این مراسم از مهندسان منتخب فرهنگستان علوم تقدیر به عمل آمد .