با همکاری فرهنگستان علوم و مرکز تحقیقات سیاست علمی صورت می‌گیرد: تدوین سیاست­‌های توسعه علم و فناوری کشور

رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با هدف توسعۀ همکاری‌های علمی، پژوهشی و اجرایی میان فرهنگستان و مرکز، تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.

به گزارش ایسنا، در جلسه‌ای که با حضور رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در محل مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، تفاهم‌نامه‌ای با موضوع گسترش همکاری‌های علمی، پژوهشی و اجرایی با هدف توسعۀ علم و فناوری و ارتقاء سطح علمی و فرهنگی کشور در ارتباط با فعالیت­­‌ها و مأموریت­‌های طرفین منعقد شد.

در این جلسه داوری اردکانی توجه به مشکلات و پرداختن به مسائل کشور را ضروری دانست و اظهار کرد: بی‌توجهی به مشکلات و مسائل مانعی برای توسعه است و با سیاست علم باید بتوانیم نیازهای کشور را مشخص کنیم.

وی افزود: سیاستگذاری علم، هنر ترویج علم، به معنی آشتی دادن علم با جامعه است.

رئیس فرهنگستان علوم با اشاره به پیشنهاد مرکز برای همکاری مشترک با فرهنگستان، بر ضرورت این همکاری تأکید کرد و گفت: وظیفه مرکز، تدوین سیاست علم است و فرهنگستان علوم که مجمع ممتازترین دانشمندان این کشور است و می‌تواند و باید مشاور دولت و وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها در سیاستگذاری‌های علم و فناوری و فرهنگ باشد، می‌تواند با مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در تدوین سیاست علم همکاری کند.

وحید احمدی، رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه با تشکر از حضور داوری اردکانی در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، با اشاره به بندهای تفاهمنامه گفت: هر دو مجموعه زمینه‌های فکری و برنامه‌ریزی بسیار خوبی دارند و با تجربه فرهنگستان و ساختار خوب مرکز کارهای خوبی صورت خواهد گرفت.

وی در ادامه ضمن تأکید بر لزوم تشکیل کارگروه پیش‌بینی‌شده در تفاهمنامه گفت: باید تلاش کنیم تا مفاد تفاهمنامه اجرایی شود.

مشاور وزیر علوم در پایان به اهمیت سیاست علم اشاره کرد و گفت: علم بدون سیاست ابزاری بی‌اثر است. ما عالمان بزرگی داریم ولی چون سیاست علم نداریم بهره‌وری مناسب هم نداریم.

در ادامه نشست، چند تن از معاونان و رؤسای گروه‌های مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با بیان دغدغه‌هایشان، سؤالاتی را مطرح کردند که داوری اردکانی به پرسش‌ها پاسخ داد.

در پایان جلسه تفاهمنامه همکاری به امضای رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور رسید.

این تفاهمنامه در ۱۰ بند با محورهای همکاری مشترک در زمینۀ انجام طرح‌های پژوهشی، همکاری مشترک در زمینۀ ترویج دستاوردهای علمی از طریق انتشار مجلات، کتب و طرح ­ها، همکاری مشترک در زمینۀ پیشنهاد داور یا ناظر برای ارزیابی طرح‌ها، بهره‌مندی از ظرفیت علمی و توانمندی استادان و محققان فرهنگستان و مرکز در برگزاری مشترک همایش‌ها، نشست­‌های علمی، کرسی­‌های نظریه­‌پردازی، میزهای تخصصی و کارگاه‌های تخصصی مرتبط، امکان دسترسی و تبادل اطلاعات علمی و پژوهشی مرتبط، همکاری مشترک در زمینۀ شناسایی وضع موجود و روند احتمالی تحولات علم و فناوری در جهان و ایران، همکاری مشترک در زمینۀ انتخاب الگوی آینده‌نگرانه جهت تعیین اولویت­‌های ملّی علم و فناوری مبتنی بر نیازهای توسعه کشور، همکاری مشترک در زمینۀ تهیه و تدوین سیاست­‌های توسعۀ علم و فناوری کشور، همکاری مشترک در زمینۀ پایش و ارزیابی وضعیت علم و فناوری کشور و همکاری مشترک در زمینۀ ارائه خدمات مشاوره ­ای تخصصیِ مورد نیاز طرفین و ... منعقد شده است.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر مهدی گلشنی
در دنیای علم ما مشق نویس هستیم
IMAGE گفتگوی ایکنا با رضا داوری اردکانی
درد فلسفه مقدم بر علم فلسفه است
IMAGE گفتگوی فرهنگ امروز با دکتر رضا داوری اردکانی
درباره سایه، شعر و سیاست
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمدرضا اسلامی
جهان اول کشوری است که در برابر همه سختی‌ها ایستاده است