صبح روز پنجشنبه 26 آبان 1401، هشتمین دوره آیین گرامیداشت ابوریحان بیرونی و معرفی و تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته رشته های علوم پایه کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به همت گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و به ریاست آقای دکتر فرید مر رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان برگزار شد. در این مراسم که جمعی از مسئولان و اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو فرهنگستان به صورت حضوری و برخط شرکت داشتند، ابتدا پیام آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم به آقای دکتر فرید مر رئیس گروه علوم پایه قرائت شد. رئیس فرهنگستان در این پیام با اظهار تأسف عمیق از اینکه به علت کسالت نتوانسته است در جلسه حاضر شود، مرقوم کرده بود: یکی از مایه­ های شادی و خوشدلی امثال شما و من این است که شاهد ظهور و تحقق استعدادهای درخشان در علم و فرهنگ باشیم. به نظر من، در جهان کنونی پیشرفت در علوم پایه نشانه پیشرفت کلی علم است و هیچ کشوری بدون اینکه در این علوم پیشرو باشد، نمی­ تواند در تکنولوژی و اقتصاد و سیاست هم مقامی داشته باشد. آقای دکتر داوری اردکانی در پایان استدعا کرده بود: مراتب احترام مرا به دانشمندان جوان برگزیده اعلام فرمایید و عذر غیبتم را بپذیرید.

در ادامه جلسه آقای دکتر رضا فرجی دانا دبیر فرهنگستان علوم ضمن خیرمقدم به حاضران و تشکر از گروه علوم پایه فرهنگستان برای برگزاری این آیین ارزشمند، در سخنان کوتاهی به ارزش علوم پایه در جهان کنونی برای پیشرفت و توسعه پایدار در جوامع اشاره کرد و با اظهار خوشوقتی از اینکه در دهه های اخیر توجه به علوم پایه و علوم انسانی به عنوان علومی که باید زیربنای رشد و توسعه کشور و ارتقای علوم کاربردی باشند، بیشتر شده است و شاهد ظهور استعدادهای درخشان در این رشته ها هستیم، به پژوهشگران جوان برگزیده تبریک تبریک گفت و برایشان توفیق روزافزون در راه علم و دانش و خدمت به کشور مسئلت کرد.

آقای دکتر فرید مر رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم نیز در این مراسم با اشاره به تاریخچه انتخاب پژوهشگران جوان برحسته رشته های علوم پایه در فرهنگستان علوم، ملاکها و شاخصهای انتخاب برگزیدگان را برشمرد و در ادامه به معرفی 4 برگزیده امسال فرهنگستان علوم پرداخت.

در هشتمین دوره برگزاری آیین گرامیداشت ابوریحان بیرونی و معرفی و تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته رشته های علوم پایه کشور:

- خانم دکتر سکینه مشجور به عنوان پژوهشگر جوان برجسته کشور در رشته زیست شناسی

- آقای دکتر علی اسفندیار به عنوان پژوهشگر جوان برجسته کشور در رشته فیزیک

- آقای دکتر داود میرزایی به عنوان پژوهشگر جوان برجسته کشور در رشته ریاضی

- و آقای دکتر امیرحسن امیری به عنوان پژوهشگر جوان برجسته کشور در رشته شیمی

معرفی و تجلیل شدند.

در بخش دیگری از مراسم 4 پژوهشگر جوان برجسته سال 1401 ضمن تشکر از فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به معرفی خود و بیان فعالیت های برجسته و دستاوردهای علمی و تخصصی شان پرداختند.

در پایان مراسم با اهداء لوح تقدیر و جایزه از برگزیدگان تقدیر به عمل آمد.

فیلم 1

فیلم 2