صبح روز پنجشنبه 7 مهر 1401، بیست و سومین جلسه کمیسیون پیشبرد ریاضیات فرهنگستان علوم به ریاست آقای دکتر محمدرضا عارف رئیس کمیسیون و با حضور آقایان دکتر رضا فرجی دانا دبیر فرهنگستان، دکتر مگردیچ تومانیان رئیس شاخه ریاضی فرهنگستان، دکتر جعفر توفیقی رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان، دکتر پرویز جبه دار مارالانی و دکتر سعید سهراب پور اعضای پیوسته فرهنگستان، دکتر محسن محمدزاده رئیس اتحادیه انجمن های مرتبط با ریاضیات، دکتر طاهر قاسمی هنری استاد دانشگاه خوارزمی، دکتر علی رجالی استاد دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر فرشید عبداللهی استاد دانشگاه شیراز به صورت حضوری و برخط برگزار شد.

در ابتدای جلسه که آقای دکتر حیدری هم حضور داشت، گزارش کارگروه تخصصی کمیسیون از برخی اقدامات از جمله مذاکرات صورت گرفته در مورد دانشگاه فرهنگیان و جذب هیأت علمی در این دانشگاه مطرح شد. پس از تبادل نظر قرار شد کارگروه کمیسیون، ملاحظات و پیشنهادها را جمع بندی کند تا در نشستی با حضور نمایندگان وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه فرهنگیان ملاحظات و پیشنهادهای کمیسیون منعکس شود.

در ادامه آقایان دکتر تومانیان، دکتر رجالی و دکتر محمدزاده گزارشی از کارگروه های تازه تأسیس "آزمون مدرسه ای"، "استانداردهای دروس مدرسه ای" و "آموزش ابتدایی" ارائه کردند و پیشنهادهایی برای ارائه به مسئولان ذیربط بیان نمودند. قرار شد موضوعات مطرح شده در کارگروه کمیسیون جمع بندی و گزارش نهایی به کمیسیون ارائه شود. درخصوص آموزش ابتدایی، آقای دکتر فرجی دانا پیشنهاد کرد بر "حساس سازی نقش ذینفعان واقعی از جمله بخش صنعت و بازرگانی در کیفیت بخشی به آموزش ابتدایی" تأکید شود. ضمن استقبال از این پیشنهاد قرار شد گروه علوم مهندسی و کارگروه تخصصی کمیسیون طرحی در این خصوص تنظیم و به کمیسیون ارائه کنند.

سپس با عنایت به درخواست کارگروه تخصصی کمیسیون مبنی بر دعوت از وزیر آموزش و پرورش، آقای دکتر عارف توضیحاتی در مورد دعوتی که فرهنگستان از وزیر آموزش و پرورش کرده است، ارائه کرد. قرار شد آقایان دکتر تومانیان و دکتر محمدزاده به عنوان نمایندگان کمیسیون پیشبرد ریاضیات در نشست مذکور شرکت کنند و اهم پیشنهادها و ملاحظات مطرح شده در جلسات کمیسیون پیرامون مسائل آموزش و پرورش را مطرح نمایند.

در بخش پایانی جلسه پس از تبادل نظر قرار شد نامه ای برای سازمان امور اداری و استخدامی کشور در مورد ضرورت گنجاندن مدرک کارشناسی رشته های ریاضی در آگهی های استخدام های عمومی تنظیم و ارسال شود.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر مهدی گلشنی
در دنیای علم ما مشق نویس هستیم