بیست و دومین جلسه کمیسیون پیشبرد ریاضیات فرهنگستان علوم به ریاست آقای دکتر محمدرضا عارف رئیس کمیسیون و با حضور آقایان دکتر رضا اجتهادی (به صورت برخط)، دکتر جعفر توفیقی، دکتر مگردیچ تومانیان، دکتر پرویز جبه دار مارالانی، دکتر علی رجالی (به صورت برخط)، دکتر رحیم زارع نهندی، دکتر طاهر قاسمی هنری (به صورت برخط) و دکتر محسن محمدزاده تشکیل شد.
در ابتدای جلسه آقای دکتر عارف ضمن خوشامدگویی به اعضا و ابراز خوشوقتی از اینکه پس از دوره کرونا مجدداً جلسات کمیسیون شکل گرفته است، با اشاره به نامگذاری سال 2022 میلادی به نام سال علوم پایه و لزوم توجه جدی به علوم پایه در همه سطوح مخصوصاً ریاضیات برای ارتقاء علم و فناوری و توسعه جوامع، اظهار امیدواری کرد که این جلسات و جلسات کارگروه تخصصی کمیسیون به طور جدی و با نظم و برنامه پیگیری و تشکیل شوند. دکتر عارف همچنین بر ضرورت توجه به موضوعات کلان مرتبط با ریاضیات، متناسب با اهداف و شأن و جایگاه فرهنگستان علوم تأکید و بر لزوم توجه به مسائل فراسازمانی و ارائه رهنمودها و پیشنهادهای کلان تصریح کرد. دکتر عارف در ادامه افزود که باید علت یابی دقیقی انجام شود که چرا علیرغم سابقه درخشان تاریخی و تمدنی ایران در زمینه علوم بخصوص ریاضیات، در حال حاضر وضع ریاضیات کشور مناسب نیست. ایشان در این زمینه اظهار داشت: نباید در این مسیر به سراغ معلول ها رفت بلکه ضروری است علت های اصلی احصاء و چاره اندیشی شوند. رئیس کمیسیون پیشبرد ریاضیات فرهنگستان علوم سپس با توجه دادن به اینکه پشتوانه کمیسیون، انجمن های علمی مرتبط هستند، مشارکت انجمن های ریاضی و آمار و اتحادیه انجمن های علمی مرتبط با ریاضیات که خوشبختانه رؤسایشان در کمیسیون عضو هستند را بسیار حائز اهمیت دانست. آقای دکتر عارف در پایان اظهار امیدواری کرد که کمیسیون بتواند با پرداختن به چالش های اساسی و جدی کشور و در حد ظرفیت فرهنگستان، نظرها و رهنمودها را جمع بندی و پیشنهادهای عملی به مسئولان ذیربط ارائه کند.
در ادامه آقای دکتر مگردیچ تومانیان رئیس شاخه ریاضی فرهنگستان علوم گزارش مبسوطی از برنامه ها و فعالیت های کمیسیون و اقدامات انجام شده در سالیان اخیر ارائه و اظهار کرد که با پیگیری کمیسیون، خوشبختانه بسیاری از پیشنهادها مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گرفته و رهنمودهای فرهنگستان مؤثر واقع شده است. امیدواریم سایر پیشنهادهای کمیسیون نیز با پیگیری جدی در سطح کشور عملی شوند.
آقای دکتر علی رجالی عضو حقیقی کمیسیون نیز گزارش مبسوطی از وضع موجود ریاضیات در کشور و مسائل و چالش های پیش رو هم در آموزش عمومی و هم در آموزش عالی ارائه کرد. ایشان مشکل اساسی را مشکل دبستان دانست و اظهار داشت که اولین قدم تلاش برای حل مشکلات آموزش ابتدایی و ارتقاء جایگاه معلمان است.
در ادامه جلسه هرکدام از اعضا به بیان نظرها و دیدگاه هایشان پیرامون موضوعات مطرح شده پرداختند و پیشنهادهایی برای ادامه فعالیت کمیسیون و کارگروه ارائه کردند. جمع بندی تصمیمات جلسه به شرح ذیل است:
گزارش فعالیت ها و اقدامات کمیسیون در سال های اخیر تنظیم و از سوی رئیس کمیسیون به رئیس فرهنگستان ارائه شود.
در جلسات کمیسیون تمامی اعضای حقوقی و حقیقی شرکت کنند. همچنین نماینده ای از وزارت آموزش و پرورش و رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در جلسات حضور داشته باشند.
کارگروه تخصصی کمیسیون به ریاست آقای دکتر تومانیان تشکیل شوند. در حقیقت شاخه ریاضی فرهنگستان دبیرخانه علمی کمیسیون باشد و محورها و موضوعات اساسی در کارگروه تعیین و اولویت بندی شده و به کمیسیون پیشنهاد شوند.
جلسات کمیسیون هر 8 هفته یکبار تشکیل شوند. به دلیل جلسه همزمان، استثنائاً جلسه بعدی سوم شهریورماه ساعت 10:30 تشکیل خواهد شد.
Report