روز پنجشنبه مورخ 1400/11/07 نشست تخصصی شاخه پاتوبیولوژی گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم با حضور اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو گروه و استادان دانشکدههای دامپزشکی دانشگاه تهران، سمنان، اهواز، ارومیه، شیراز، تبریز و ... بصورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در ابتدای جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، آقای دکتر محمدقلی نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم ضمن تشکر و خیرمقدم به حاضران در سخنانی اظهار داشت که گروه دامپزشکی سالانه چند نشست علمی و سخنرانی تخصصی برگزار و یافتههای علمی بهروز و جدیدی طی این جلسات ارائه میشود و طبق اساسنامه فرهنگستان علوم که ترویج و نشر آثار علمی، یکی از اهداف اصلی آن است ما نیز با استفاده از تجربیات استادان دانشگاههای مختلف کشور و استفاده از تخصص آنها به این مهم جامه عمل میپوشانیم.
در ادامه جلسه آقای دکتر حسن تاج بخش عضو پیوسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم به عنوان سخنران افتتاحیه، ضمن تشکر و قدردانی از پیوستن سه عضو جدید مدعو این شاخه به جمع استادان گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم، گفت: در حال حاضر و با توجه به همهگیری ویروس کرونا که جهان را درگیر خودش کرده است همه توجهات به آن اختصاص داشته و عمدتاً به مجموعه دامپزشکی صدمات و ضررهای زیادی از این همهگیری وارد شده است. به طوری که تعدادی از همکاران دامپزشکی و پزشکی در این مسیر شهید شدند، عدهای مریض شدند و صدمات زیادی دیدند. ایشان افزود که بررسی بیماریهای مختلف مانند بیماریهای انگلی، ویروسی و واگیردار در جای خودش بسیار پراهمیت و مهم است که باید بسیار مورد توجه قرار گیرد و نباید از آنها غافل بود.
پس از آن آقای دکتر محمد وجگانی دبیر این جلسه و رئیس شاخه پاتوبیولوژی گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم، ضمن تشکر و خوشآمدگویی به حاضران، به بیان اهداف این نشست پرداخت. ایشان همچنین از سخنرانان که اعضاء جدید این گروه هستند تشکر کرد و گفت که این عزیزان، میهمانان و اعضاء جدید خانواده گروه دامپزشکی فرهنگستان علوم هستند و اظهار امیدواری کرد که اهداف، فعالیتها و عملکرد شاخه پاتوبیولوژی با قدوم این عزیزان پررنگتر و قویتر و منسجمتر پیش خواهد رفت. دکتر وجگانی پس از معرفی سخنرانان اضافه کرد آنچه که در بحث بیماریهای انگلی و خسارتهایی که در پی دارد، مهم است و اهمیت دارد ضرورت تدوین برنامههای راهبردی آنها هست تا بتوانیم در کشور از خسارتهای احتمالی آنها جلوگیری کرده و آنها را به حداقل برسانیم که این موضوع توسط آقای دکتر سیدحسین حسینی مطرح و به بحث گذاشته خواهد شد. موضوع سخنرانی بعدی که در ارتباط با پاتوژنز و پاتولوژی کووید 19 است توسط آقای دکتر فرهنگ ساسانی ارائه خواهد کرد، چراکه این مسئله هم در دامپزشکی و هم در پزشکی مطرح بوده و مرزی بین این دو وجود ندارد. و در نهایت برآورد خسارتهای اقتصادی برخی از بیماریهای دامی عنوان سخنرانی دیگری هست که در مورد آن آقای دکتر حسامالدین اکبرین مطالبی را ارائه خواهد کرد. در ادامه جلسه از سخنرانان خواسته شد که به ارائه مطالب در مورد موضوع سخنرانی خود بپردازند.
در ابتدا دکتر سیدحسین حسینی همکار مدعو گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم و استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران درباره "ضرورت تدوین و اجرای برنامههای راهبردی کنترل آلودگی انگلی در دامپزشکی" سخنرانی کرد.
پس از آن دکتر فرهنگ ساسانی همکار مدعو گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم و استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران با موضوع "مروری بر پاتوژنز و پاتولوژی کووید 19" سخنرانی کرد.
سخنران آخر این نشست آقای دکتر حسامالدین اکبرین همکار مدعو گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم و عضو هیأت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران بود که در ارتباط با " برآورد خسارتهای اقتصادی برخی از بیماریهای دامی" سخنرانی کرد.
در پایان، جلسه پرسش و پاسخ با حضور میهمانان فضای مجازی و حاضران در جلسه برگزار شد.
Report