• نوروز ۱۴۰۲ مبارک
  • حلول ماه مبارک رمضان را تبریک عرض می کنیم

 

آقای دکتر مجید صادق آذر، مهندس برجسته منتخب فرهنگستان علوم در زمینه مهندسی عمران، همکار مدعو گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، استاد پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و "پدر سازه‌های فولادی ایران"، پس از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.

دکتر مجید صادق‌آذر، متولد سال ۱۳۲۴ در تبریز، عضو هیات علمی و استاد دانشکده فنی دانشگاه تهران و مهندس راه و ساختمان بود که دکتری سازه را در سال 1353 از دانشگاه آخن آلمان دربافت کرده بود. ایشان بیش از 40 سال به طور مستمر به تدریس و پژوهش در دانشگاه پرداخت.

دکتر صادق‌آذر در سال ۱۹۷۶برنده لوح علمی BROCHER PLAKETTE از دانشگاه آخن آلمان شد. در سال 1385 برنده کتاب برگزیده سال ایران شد. او مفتخر به دریافت لوح تقدیر طرح برگزیده اولین جشنواره مهندسی ساختمان و لوح‌ها و جوایز دیگری از جشنواره‌های علمی شده بود.

تالیف 3 کتاب به زبان فارسی و 2 کتاب به زبان آلمانی و انتشار بیش از 30 مقاله و گزارش علمی در زمینه مهندسی سازه و زلزله در نشریات معتبر علمی و بین المللی از جمله آثار علمی دکتر صادق آذر است. ایشان همچنین طراحی و مشاوره تعداد زیادی از پل‌های با اسکلت فولادی ایران را به عهده داشته است.

دکتر صادق‌آذر مسئول راه‌اندازی دوره دکتری در دانشکده فنی است. از دیگر مسئولیت‌های وی می‌توان به عضویت تخصصی در كمیته های تدوین آیین نامه و استانداردهای ملی در بخش پل‌سازی و سازه‌های فولادی و صنعت اشاره کرد.

استاد دکتر مجید صادق آذر در سال 1390 به عنوان یکی از مهندسان برجسته كشور منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران معرفی و از ایشان تجلیل شد. ایشان همچنین سال ها به عنوان همکار مدعو با شاخه مهندسی عمران و گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم همکاری داشت.

این مهندس برجسته منتخب فرهنگستان علوم نزدیك به 50 سال تجربه در زمینه محاسبات و طراحی انواع پل های بزرگ و معمولی بتن مسلح، بتن پیش تنیده، پل های فولادی، پل های مركب و ساختمان های بلند فولادی و بتونی داشت.

عضویت در هیات های داوری متعدد برای انتخاب طرح های برگزیده ساختمانی، سازه ای، كتاب سال ، كتاب فصل و غیره از جمله فعالیت های حرفه ای صادق آذر به شمار می رود.

از جمله فعالیت های مهندسی برجسته وی می توان به طراحی و محاسبه سازه های گنبد خانه، ایوان خانه، شبستان نماز جمعه و گلدسته های مصلی تهران اشاره كرد.

همچنین محاسبه و طراحی پوشش فولادی ایمنی راكتور و محاسبه و طراحی پوشش بتنی ایمنی راكتور از دیگر فعالیت های مهندسی دكتر صادق آذر به شمار می رود.

دکتر صادق‌آذر، سال 1393 در مراسم بزرگداشت هشتادمین سال تاسیس دانشکده فنی که همراه با جشن سالانه کانون برگزار شد، به سبب پیشرو بودن در طراحی سازه‌های ویژه در پروژه‌های ملی، از سوی کانون به عنوان عضو برگزیده خانواده فنی معرفی شد.

دانشکده مهندسی عمران با کمک و همكاری کانون، دی ماه 1396 در آستانه بازنشستگی ایشان، طی مراسمی از مقام علمی و حرفه‌ای این استاد پیشکسوت تجلیل کرد.

فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ضایعه درگذشت شادروان دکتر مجید صادق آذر را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستان، جامعه علمی و مهندسی کشور، دوستان و همکاران و دانشجویانشان تسلیت می گوید و برای این استاد فقید علو درجات در درگاه باریتعالی مسئلت دارد.

 

روابط عمومی فرهنگستان علوم

 

1000 کاراکتر باقی مانده


IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر مهدی گلشنی
در دنیای علم ما مشق نویس هستیم
IMAGE گفتگوی ایکنا با رضا داوری اردکانی
درد فلسفه مقدم بر علم فلسفه است
IMAGE گفتگوی فرهنگ امروز با دکتر رضا داوری اردکانی
درباره سایه، شعر و سیاست
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمدرضا اسلامی
جهان اول کشوری است که در برابر همه سختی‌ها ایستاده است