در آیین اختتامیه بیست و ششمین جشنواره کتاب سال دانشجویی از آیت الله آقای دکتر سیدمصطفی محقق داماد عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم و استاد حقوق دانشگاه شهیدبهشتی به عنوان «استاد خادم کتاب» تجلیل به عمل آمد.

همچنین در این مراسم که با حضور حمیدرضا طیبی، رییس جهاددانشگاهی؛ نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب؛ عادل تقوی رییس انتشارات جهاددانشگاهی، عیسی علیزاده معاون فرهنگی این سازمان و جمعی از دانشجویان و دانشگاهیان در دانشگاه تهران برگزار شد، از بنیانگذاران کتابخانه فاطمه‌ها نیز تجلیل به عمل آمد. 

آیت الله دکتر محقق داماد در این مراسم با اشاره به اهمیت کتابخوانی گفت: ابتدا از تمام مراکز مختلفی که در این جشنواره شرکت داشتند تشکر می‌کنم. همت بزرگی که فاطمه‌ها در کهنوج کرمان داشتند برای من فرح‌انگیز بود جای خوشبختی است که انبار کاه پدری تبدیل به کتابخانه شود. شاید اغلب متفکران نام ویل دورانت را شنیده باشند این نویسنده و فیلسوف برای تالیف کتاب تاریخ تمدن مسافرت‌های بسیاری را رفته است؛ خودش می‌گوید، در هرجا که قدم گذاشتم دو چیز دیم یکی فقر و دیگری جهل اما هنوز نمی‌دانم که کدام معلول و کدام علت است. به اعتقاد من آنچه موجب جهل است عدم توجه است بازگشت به خود جهل را برطرف می‌کند. آنچه موجب جهل است بازخوانی خویش است.
 
وی افزود: ایمان جست‌وجویی در راه حقیقت است و مولفه ایستایی نیست. ایمان همیشه در حال افزایش است و مومن کسی است که در جست‌وجوی حقیقت است، اما دگم ایستاست. گاهی یک جزوه، یک کتاب یا یک مقاله جامعه‌ای را دگرگون می‌کند تا جایی که می‌توانید کتاب بخوانید و کتاب بنویسید. در حقیقت تفکر روشنگر غرب که دنیا را از دیکتاتوری کلیسا نجات داد از کتاب شروع شد.

در این مراسم همچنین دکتر طیبی رئیس جهاد دانشگاهی گفت: اگر اراده‌ای برای پیشرفت و توسعه پایدار در کشور داشته باشیم رسیدن به آن حاصل آن توسعه فرهنگی، اجتماعی، فناورانه و سیاسی است و نتیجه آن باید منجر به اقتدار اقتصادی و دفاعی دانش بنیان است که در نهایت منجر به امنیت و رفاه برای مردم همراه با عدالت و اخلاق ‌باشد. ما در جهاددانشگاهی تلاش کردیم توانمندی کشور را در توسعه فرهنگی و دانش الگوسازی کنیم و خوشبختانه موفقیت‌های خوبی را هم کسب کرده‌ایم.
 
وی ادامه داد: اگر می‌خواهیم به توسعه فرهنگی و علم و فناوری برسیم باید در نشر علم مستند‌سازی کنیم تا در قالب مقاله و کتاب جامعه هم بهره‌مند شوند. با توجه به اینکه موتور محرک دانش در هر جامعه‌ای دانشگاهیان و دانشجویان هستند تمرکز جهاددانشگاهی هم بر این قشر از جامعه است.    

 

روابط عمومی فرهنگستان علوم

Air Jordan XIII Slippers

1000 کاراکتر باقی مانده


IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر سید مصطفی محقق داماد
علم نه مسلمان است و نه کافر!
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر مهدی گلشنی
در دنیای علم ما مشق نویس هستیم
IMAGE گفتگوی ایکنا با رضا داوری اردکانی
درد فلسفه مقدم بر علم فلسفه است
IMAGE گفتگوی فرهنگ امروز با دکتر رضا داوری اردکانی
درباره سایه، شعر و سیاست