به گزارش خبرگزاری ایرنا- عضو فرهنگستان علوم گفت: با تولید سورفکتانت ریوی داخلی جان بیش از ۶۵ هزار نوزاد نارس این مرز و بوم نجات پیدا می‌کند.

adidas nmd damen schwarz rosa

 

 محمدرضا مخبر دزفولی روز یکشنبه در مراسم رونمایی از اولین سورفکتانت ریوی تولیدی ایران در شرکت دانش‌بنیان تکزیما البرز افزود: تولید این دارو ثابت کرد که اگر با سرسختی حتی در شرایط تحریم یک کار علمی را به صورت جمعی شروع کنیم، پاسخ خواهد داد، تولید این دارو یک کار تیمی ۴۰ نفره از دانشجویان علوم زیستی است.

وی بیان کرد: علوم به هم پیوسته است، امروز این طور است و آینده نیز همینطور خواهد بود، یک بخشی از آینده کشورهای دنیا در بیوتک تعریف می‌شود، باید رشته‌های پزشکی و رشته‌های علوم پایه، شیمی و فیزیک باید در کنار هم قرار گیرند.

مخبر دزفولی یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۵۰ بالای ۱۰۰ بیماری نو پدید دنیا را فرا می‌گیرد و کلید این نوع بیماری‌ها در دست کشورهای شمالی یا توسعه یافته در جهت اعمال سیاست‌های آپارتاید نژادی است، این کشورها به دنبال محروم نگه داشتن کشورهای جنوب از داروهای بیماری‌های نوپدید هستند.

وی افزود: ما به دنبال سلامت آحاد بشر هستیم و ما باید به لحاظ تکنولوژی قوی شویم تا در مقابل جنگ‌های آینده که هدف آنها از بین بردن بشریت است، پیروز شویم.

این استاد دانشگاه گفت: علوم جدا از هم نیستند و نمی‌شود مرزی برای آنها قائل شد و اگر به دنبال ایجاد جریان قوی علمی در دنیا هستیم، باید به اصل تعامل بین رشته‌ای توجه کنیم.

وی ادامه داد: بقای کشورها به حوزه بیوتکنولوژی وابسته است، به همین دلیل باید با حساسیت بیشتری در این حوزه کار کنیم، سورفکتانت داروی خاصی است که ممکن بود در آینده به واسطه تحریم‌ها در واردات آنها با مشکل مواجه و مجبور شویم با قیمت بالا خریداری کنیم.

مخبر دزفولی یادآور شد: متخصصان کودک نگرانی‌هایی از دسترسی به این دارو داشتند که با تولید داخلی آن این دغدغه برطرف شده است، با تولید این دارو حدود ۶۵ هزار نوزاد نارس از خطر مرگ نجات پیدا می‌کنند، این دارو از کیفیت بالایی برخوردار است و تست‌های پیچیده را پشت سرگذاشته و با استفاده از آن نوزادان زودرس می‌توانند به راحتی نفس بکشند.

وی در پایان با تشکر از حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در جهت شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: گردش مالی قابل توجهی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد اما فعالیت‌های آنها باید مشکلی از زندگی مردم حل کند.

 

 

نهادینه شدن حرکت دستیابی به محصول با سرمایه‌گذاری خطرپذیر در کشور

رئیس هیات مدیره شرکت دانش‌بنیان تکزیما البرز نیز در این مراسم گفت: در این مراسم، رونمایی از یک سیاست جدید، بلوغ و صنعتی شدن در کشور را جشن می‌گیریم، تولید این دارو در دانشگاه تهران با تز دانشجویی شکل گرفت و امروز شاهد رونمایی از اولین محصول  ناشی از همکاری دانشگاه و سرمایه‌گذاری خطرپذیر هستیم. 

دکتر فریدون مهبودی ادامه داد: این دارو نشان داد که سرمایه‌گذاری خطرپذیر در هر زمینه‌ای، قابلیت تولید دارد و به ثمر خواهد نشست.

وی افزود: تا چندی پیش به دنبال ارتباط دانشگاه با صنعت بودیم، اما باید گفت که صنعت از دانشگاه زایش پیدا می‌کند، دانشگاه ۱۰ تا ۱۵ سال از صنعت جلوتر است.

مهبودی گفت: تولید این محصول نشان داد که با یک سرمایه‌گذاری خطرپذیر و یک دانشگاه و آزمایشگاه مرجع می‌توان این حرکت را به جلو برد، امروز با همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این حرکت در کشور نهادینه شده است و به زودی فراگیر خواهد شد.

 

لینک اصلی خبر

1000 کاراکتر باقی مانده


IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمد صال مصلحیان
اعتلای علوم پایه، گامی اساسی در مسیر توسعه
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر مهدی گلشنی
در دنیای علم ما مشق نویس هستیم
IMAGE گفتگوی ایکنا با رضا داوری اردکانی
درد فلسفه مقدم بر علم فلسفه است
IMAGE گفتگوی فرهنگ امروز با دکتر رضا داوری اردکانی
درباره سایه، شعر و سیاست
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر محمدرضا اسلامی
جهان اول کشوری است که در برابر همه سختی‌ها ایستاده است