روز یکشنبه مورخ 18 تیرماه 1396، چهارصد و هفتادمین جلسه شورای علمی به ریاست آقای دکتر رضا داوری اردکانی و با حضور دبیر، معاونان پژوهشی و رؤسای گروه های علمی فرهنگستان و رئیس مرکز مطالعات علم و فناوری برگزار شد.

در ابتدای جلسه برگزیدگان سال­ های 1395 و 1396 فرهنگستان برای دریافت نشان درجه یک دانش از رئیس­ جمهوری، معرفی و انتخاب شدند و نام آنان جهت تصویب نهایی در دستور کار مجمع عمومی مورخ 22 تیرماه فرهنگستان قرار گرفت. پس از آن، نامه رئیس کمیته منتخب جایزه تانگ به رئیس فرهنگستان، درخصوص معرفی نامزدهای مورد نظر فرهنگستان برای دریافت جایزه تانگ مطرح شد و با معرفی نامزد پیشنهادی گروه علوم مهندسی به کمیته منتخب جایزه موافقت به عمل آمد. سپس گزارش نهایی طرح پژوهشی «طراحی سامانه مدیریت یکپارچه در توسعه پایدار کشور»، تأییدشده در جلسه شورای پژوهشی مورخ 28 خردادماه، به تصویب رسید و طرح مزبور خاتمه­ یافته تلقی شد. در ادامه گزارش نهایی طرح پژوهشی «دانشگاه ­های آینده»، تأییدشده در جلسه شورای پژوهشی مورخ 28 خردادماه به تصویب رسید و طرح مزبور خاتمه ­یافته تلقی شد. همچنین مقرر شد خلاصه مدیریتی و نتایج طرح­ های پژوهشی خاتمه­ یافته، پس از تصویب در شورای علمی، از سوی معاونت پژوهشی، برای استفاده گروه ­های علمی ارسال شود. موافقت با عضویت حقیقی آقای دکتر حسین نمازی در شورای علمی مرکز مطالعات علم و فناوری فرهنگستان، موافقت با همکاری مدعو آقایان دکتر فرهاد خرمالی، دکتر آرش ملکیان و دکتر عبدالمجید مهدوی دامغانی برای یک دوره دو ساله در گروه علوم کشاورزی فرهنگستان، موافقت با تمدید همکاری مدعو آقای دکتر همایون عریضی اصفهاین برای یک دوره دو ساله دیگر در گروه علوم مهندسی از دیگر مصوبات جلسه شورای علمی چهارصد و هفتادم بود. تأیید تمدید عضویت وابسته 28 استاد عضو وابسته گروه ­های علمی برای یک دوره چهارساله دیگر در فرهنگستان و ارسال آن به مجمع عمومی جهت تصویب، و قرائت و تأیید دستور جلسه مجمع عمومی مورخ 22 تیرماه فرهنگستان از دیگر تصمیمات این جلسه بود.

IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید