روز دوشنبه 25 بهمن 1395، سی امین جشنواره بین المللی خوارزمی برگزار شد و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از 19 تن از برگزیدگان این دوره تجلیل به عمل آمد. در این دوره آقای دکتر سیدمحمد بلورچیان تبریزی عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، استاد شیمی و داروسازی و بنیانگذار پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران به عنوان برگزیده ویژه جشنواره انتخاب شد و به کسب رتبه اول پژوهش های بنیادی برای طرح «توسعه دانش ترکیب های ارگانوسیلیکون در ایران» نائل آمد.

اسامی سایر برگزیدگان به شرح ذیل است:

رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی به طراحی و ساخت شبیه‌ساز فضا از سوی دانشگاه شهید بهشتی و با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان فضایی ایران و پژوهشگاه فضایی اعطا شد.

رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی به طرح تولید خوراک دام از سرشاخه نیشکر فرآوری شده از سوی دکتر مرتضی رضایی اعطا شد. در این طرح که در موسسه تحقیقات علوم دامی انجام شد، از سرشاخه نیشکر که دارای ارزش غذایی مناسبی است، اقدام به تولید خوراک دام شده است.

رتبه سوم پژوهش‌های کاربردی به طرح طراحی و بومی‌سازی آزماینده و شبیه‌ساز سامانه پدافندی ارائه شده از سوی دکتر سعید قاضی‌مغربی اختصاص داده شد. این طرح در جهاد دانشگاهی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی اجرایی شده است.

رتبه دوم طرح توسعه‌ای به طرح تولید نهادهای زیستی نیکو ریزی مناسب برای استفاده در بخش تولیدات گیاهی کشور از سوی دکتر فرهاد رجالی اختصاص یافت. این طرح در موسسه تحقیقات خاک و آب اجرایی شد.

رتبه دوم طرح‌های توسعه‌ای به تولید چشمه‌های براکی تراپی ید 125 مورد استفاده در درمان تومورهای مغزی و ملانومای چشمی اعطا شد. این طرح از سوی دکتر شهاب شیبانی با همکاری پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای اجرایی شده است.

رتبه دوم طرح‌های توسعه‌ای به طرح بسته ارتقای توان توربین گاز MGT-70 شد. این طرح از سوی مهندس اسحاق عباسی در شرکت ساخت توربین مپنا پیاده‌سازی شده است.

رتبه سوم طرح‌های توسعه‌ای به دکتر مجید ایزدی برای اجرای طرح ساخت ماشین‌آلات خط تولید مخازن گاز طبیعی ویژه خودرو اعطاء شد.

رتبه دوم نوآوری به دکتر محمد عبدالاحد برای طرح نانوبیوحسگرهای الکتریکی برای تمایز سلولی اعطاء شد.

رتبه دوم نوآوری به مهندس لیلا عراقیان برای طراحی پل طبیعت اختصاص یافت.

رتبه دوم نوآوری به حمید امیرسیدی برای طراحی گلخانه ایرانی فراز اعطاء شد.

رتبه دوم نوآوری به آقای دکتر خشایار کریمیان برای طرح سنتز مواد موثر دارویی ضد سرطان اختصاص یافت. در این طرح علاوه بر تولید مواد موثره دارویی پرخطر در مقیاس صنعتی اقدام به طراحی ماشین‌آلات نظام بسته‌بندی شده است. آقای دکتر خشایار کریکیان همکار مدعو شاخه شیمی گروه علوم پایه فرهنگستان علوم است.

مهندس حسین توحیدی برای اجرای طرح تجاری‌سازی سامانه سرعت‌سنجش خودرویی بر اساس پردازش تصویر، برگزیده موفق در تولید ملی شد.

***طرح‌های برگزیده خارجی

رتبه اول پژوهش‌های بنیادی به دکتر گیدو کرومر از کشور اسپانیا برای طرح مرگ سلول‌ها در پاتوبیولوژی اعطا شد. این طرح در دانشگاه دکارت پاریس فرانسه اجرایی شده است.

رتبه اول پژوهش‌های بنیادی به دکتر آندرس لوزانو به طرح شبیه‌ساز مغز برای شرایط عصبی اختصاص یافت. این طرح در دانشگاه تورنتوی آمریکا اجرایی شده است.

رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی به دکتر آندریاسی فراری برای طرح تست‌سنجی راندمان به عنوان یک ابزار همه‌کاره برای مطالعه خواص گرافن و مواد مرتبط اختصاص یافت. این طرح در دانشگاه کمبریج انگلستان و با همکاری محققان ایتالیایی اجرایی شده است.

رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی به دکتر سیسیلیا لینگ گلن برای طرح کالبد شکافی پاتوژنز مولکولی چاقی و توزیع چربی اعطاء شد. این طرح در دانشگاه آکسفورد انجام شده است.

رتبه سوم پژوهش‌های بنیادی به طرح مواد ترکیبی برای جذب دی‌اکسید کربن؛ طراحی، عملکرد و ثبات از سوی دکتر عبدالحمید سیاری اختصاص یافت. این طرح از دانشگاه اتاوای کانادا به این دوره از جشنواره ارسال شده است.

رتبه دوم پژوهش‌های کاربردی به دکتر یاروسلاو سرگیس برای طرح بهینه‌سازی سراسری لیپ‌شیتز و محاسبات بی‌نهایت از دانشگاه کالابریای ایتالیا اعطاء شد.

این دوره از جشنواره به همت سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

غربت فیلسوف بودن
IMAGE گفتگو با دکتر غلامرضا اعوانی