فرهنگستان متشکل از اعضای پیوسته، وابسته و افتخاری است. افراد پیشنهادی برای عضویت در فرهنگستان با معرفی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی و یا خود فرهنگستان و بر اساس ضوابط و معیارهای علمی مصوب انتخاب می شوند. نامزد عضويت در فرهنگستان با پیشنهاد رئیس فرهنگستان یا حداقل پنج تن از اعضای مجمع و تصویب مجمع عمومی با حکم رئیس فرهنگستان به عضویت فرهنگستان پذیرفته می شود. عضویت اعضای پیوسته و افتخاری مادام العمر است. عضویت اعضای وابسته برای مدت چهار سال است و انتخاب مجدد آنان بلامانع است.

روند انتخاب اعضاء از سوی فرهنگستان بدین شرح است: بررسی و تأیید درخواست عضویت در شورای شاخه، شورای گروه و شورای علمی و تصویب نهایی عضویت در مجمع عمومی.

سقف تعداد اعضای پیوسته پنجاه نفر و اعضای وابسته يكصد و پنجاه نفر است.

تعداد اعضا: در حال حاضر، فرهنگستان 47 عضو پیوسته، 4 عضو افتخاری و 109 عضو وابسته دارد. 10 عضو پیوسته و 2 عضو افتخاری فرهنگستان علوم نیز دار فانی را وداع گفته اند.

شرایط عضویت در فرهنگستان

- احراز مرتبه رسمی استادی در یکی از دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور (یا همتراز در زمینه علوم و معارف اسلامی)

- صاحبنظر بودن در رشته تخصصی خود

- داشتن حسن شهرت علمی و عمومی

- داشتن آثار، تحقیقات و مقالات معتبر علمی متعدد

- داشتن خدمات ارزشمند در سازندگی و ارتقای سطح علمی کشور

- داشتن انگیزه و نشاط علمی

- پروردن دانشجویان و یا پژوهشگران شایسته

- داشتن روح ابتکار و عمق بصیرت در سیاستگذاری علم

همکاران مدعو

شاخه ها و گروه های فرهنگستان برای بهره گیری بیشتر از دانش و تجربه استادان و صاحبنظران دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی سراسر کشور، افرادی را نیز به عنوان همکار مدعو گروه و شاخه برمی گزینند. همکاران مدعو بنا به پیشنهاد گروه علمی مربوط و تصویب شورای علمی فرهنگستان با حکم رئیس فرهنگستان برای مدت دو سال پذیرفته می شوند. انتخاب مجدد آنان بلامانع است.

در حال حاضر فرهنگستان 110 همكار مدعو دارد.

IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی
اهمیت مصرف پروتئین