دکتر محمدرضا سعیدی، استاد رشته شیمی دانشگاه صنعتی شریف، عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و جزو دانشمندان یک درصد دانشمندان پر استناد شیمی دنیا، در سن ۷۶ سالگی درگذشت.

به گزارش ایسنا ، دکتر محمدرضا سعیدی در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد. وی دیپلم ریاضی خود را در سال ۱۳۴۲ از دارالفنون دریافت کرد و پس از آن مدرک کارشناسی خود را در رشته شیمی در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه تهران اخذ نمود.

وی همچنین موفق به اخذ دو مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته شیمی از دانشگاه تهران و رشته شیمی (آلی) از دانشگاه ماساچوست آمریکا شد.

دکتر سعیدی تحصیلات خود را در دانشگاه ماساچوست در رشته شیمی(آلی) در مقطع دکتری ادامه داده و در سال ۱۳۵۳ از آن دانشگاه فارغ التحصیل شد.

این استاد فقید در سالهای ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف بود و از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۸ به خدمت خود با همین عنوان در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد . پس از آن در سال ۱۳۶۸ مجددا به دانشگاه شریف بازگشت و از همان سال تا زمان بازنشستگی در دانشگاه صنعتی شریف با مرتبه استاد تمامی مشغول بکار شد.

زمینه تحقیقات مرحوم دکتر سعیدی انتشار بیش از ده کتاب تالیفی و ترجمه ای و چاپ بیش از ۱۲۰ مقاله به زبان انگلیسی بود.

دکتر محمدرضا سعیدی عضو هیأت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف در فروردین ماه سال ۹۱ با تعداد ۷۰ مقاله در گرایش شیمی با کسب رتبه ۵۵۱۲ در جمع برترین دانشمندان جهان قرار گرفت.

وی با راهنمایی تعدادی دانشجوی ارشد و دکتری با درجه استادی در سال ۱۳۹۴ بازنشسته شد.

تدریس بیش از ۴۰ سال ارایه بیش از ۱۳۰ مقاله در مجلات بین المللی و تالیف دو کتاب در حوزه شیمی عمومی و شیمی آلی از مهم ترین آثار این استاد برگزیده است.

استاد برگزیده  آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، استاد برگزیده نمونه کشوری در سال ۱۳۷۶، دریافت جایزه خوارزمی در سال ۱۳۷۸، برگزیده جشنواره پژوهشی معاونت پژوهشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری ۱۳۸۵، انتخاب ترجمه کتاب شناسایی ترکیبات آلی به روش طیف سنجی بعنوان کتاب فصل توسط وزارت ارشاد اسلامی ۱۳۸۸ و قرار گرفتن در جمع برترین دانشمندان جهان از جمله سوابق این استاد فقید است.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر علی حائریان اردکانی
استادان باید الگوی دانشجویان باشند