خبرگزاری ایسنا: یکشنبه 96/10/10 ساعت 15:16

مراسم رونمایی از ارج‌نامه دکتر سیدمصطفی محقق داماد با حضور برخی از مسئولان عالی و شخصیت‌های سیاسی و حقوقی در فرهنگستان علوم برگزار شد.

به گزارش ایسنا، مراسم رونمایی از ارج‌نامه استاد دکتر سیدمصطفی محقق داماد با عنوان مردی از تبار خرد و فضیلت در فرهنگستان علوم با حضور برخی از سران عالی و شخصیت‌های برجسته سیاسی، علمی، فقهی و حقوقی کشورمان برگزار شد.

بر اساس این گزارش، پس از قرائت نامه رییس‌جمهور در باب تشکر و تقدیر از برگزاری چنین مراسمی توسط حسام‌الین آشنا، علی‌اکبر صالحی در باب جایگاه برجسته مصطفی محقق داماد در عرصه حقوق و فقه، گفت: آنچه که می‌توانم عرض کنم این است که چند ویژگی بارز در وجود مبارک ایشان استنباط و درک کردم. یک ویژگی بارز ایشان مصمم بودن استاد است. ایشان در راه‌شان تشکیک راهی ندارد و مصمم هستند. ایشان با توجه به تجاربی که دارند می‌دانند قصد و هدف‌شان کجا است و مصمم در این باره قدم بر می‌دارند.

وی افزود: ویژگی دیگری که بسیار باعث شده که مجذوب استاد شوم شیوه تبیین مسائل از زبان ایشان است. این موضوع هم عمق درک ایشان را از مسائل نشان می‌دهد و هم نشان می‌دهد که مطالب را به گونه‌ای بیان می‌کنند که مستمع بتواند استفاده کامل را ببرد. ویژگی دیگر تواضع ایشان است. بزرگانی همچون ایشان با تواضع بزرگ شده‌اند چرا که برای بزرگ شدن باید تواضع پیشه کرد.

صالحی عنوان کرد: من از مریدان ایشان هستم. تا آن زمان که توفیق حاصل شد که محضرشان را درک کنم، ایشان را مرشد خود می‌دانم. در باب اجتهاد هم برخی مواضع ایشان به گونه‌ای است که برخی دوستان مجتهد ممکن است آن را شاز تلقی کنند ولی بسیار قابل تقدیر است.

وی با بیان اینکه سه موضوع شکر ویژه می‌طلبد، این سه موضوع را تشریح کرد: مسلمان بودن، ایرانی بودن و دیگر اینکه ملت قدردان بزرگان خود باشند حتی بزرگانی که قبل از انقلاب خدمتگزار بودند. ملت ما قدردان بزرگان خود هستند و به همین دلیل خدا از نعمات خود نصیب این ملت خواهد کرد. جدا از مشکلات به راه‌مان کماکان ادامه خواهیم داد.

در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین دعایی درباره جایگاه آیت‌الله محقق داماد، گفت: در این مراسم جای کاکوی من (سیدمحمد خاتمی) خالی است. من زمانیکه از کرمان به قم آمدم حجره من در مدرسه‌ای بود که پدر بزرگوار آیت‌الله محقق داماد در آنجا تدریس می‌کردند. من شاهد بودم که چه شخصیت‌های ارجمندی خدمت ایشان حضور پیدا می‌کردند. در پرتو این آشنایی بر آن شدم که ببینم منتصبین به این خاندان چه کسانی هستند که با آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد آشنا شدم.

مدیر مسئول روزنامه اطلاعات ادامه داد: از صفت‌های بارز ایشان این است که به شبهات به خوبی پاسخ می‌دهند و از حقیقت دفاع می‌کنند. ایشان در پاسخ به شبهات و دفاع از حقیقت هوشمندانه و شجاعانه مطالب را بیان می‌کنند. باید بگویم که به وجودتان افتخار می‌کنیم و شما حجت دینداری خیلی‌ها در جامعه هستید.

در بخش دیگری از این مراسم محسن اسماعیلی عضو حقوقدان شورای نگهبان در ارتباط با فضائل و خصوصیات شخصیتی دکتر سیدمصطفی محقق داماد، بیان کرد: من از مریدان و شاگردان قدیمی ایشان هستم. سالیانی است که پیوسته از ادب و دانش استاد بهره‌مند شده‌ام. جامعیت ایشان در فقه، حقوق، اصول، فلسفه، منطق و ادب به یک طرف و از سوی دیگر ایشان گنجینه خاطرات ایران در حوزه علمیه هستند. نگران این هستم که فرمایشات و بیانات استاد ثبت نشود.

وی افزود: خوش‌ بیانی و خوش محضری ایشان به گونه‌ای است که هر چه در محضر ایشان حاضر باشی تشنه‌تر خواهی شد. هنر آقای داماد پرورش انسان‌هایی است که می‌اندیشند. استاد آدمی را به اندیشه وادار می‌کند. ایشان در دفاع از حقیقت و شریعت تعارف ندارد. از جمله خصوصیات برجسته ایشان عشق به ایران و ایرانیان است به همین دلیل در این باره از هر چه توانسته‌اند دریغ نکرده‌اند. ایشان مردمدار است و مردم را دوست دارد.

اسماعیلی بیان کرد: خداوند در ذات و بیان ایشان ویژگی‌هایی قرار داده، ایشان دردشناس هستند، هم در تشخیص بیماری‌ها خاضعانه و هم در تجویز داروها حکیمانه عمل می‌کنند. این موضوع بسیار دارای اهمیت است که به آن توجه شود. بسیاری از دردهای امروز جامعه از طریق ایشان درمان خواهد شد. وقتی در کنفرانس‌های بین‌المللی در محضرشان حاضر بودم شاهد این بودم که چگونه متفکران برجسته دنیا مقابل ایشان سر تعظیم فرود می‌آوردند و به سخنان ایشان به عنوان معیار و ملاک توجه می‌کردند. امروز شمار بسیاری از خادمین کشور از شاگردان ایشان هستند.

در ادامه داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم ضمن خیرمقدم به حاضرین در مراسم، درباره چگونگی ایجاد ارج‌نامه استاد دکتر سیدمصطفی محقق داماد، گفت: در حدود 18 یا 15 سال پیش قرار شد هر سال چهار نفر از طرف چهار فرهنگستان کشور انتخاب شوند و به آنها درجه و نشان فرهنگ و لیاقت داده شود. دکتر حبیبی پیشنهاد داد که فرهنگستان برای اعضای خود که آنها را معرفی می‌کند کتابی ایجاد کند و به آنها بدهد.  یکی از نخبگان فرهنگستان علوم، دکتر محقق داماد بودند. ما به عده بسیاری از استادان اطلاع دادیم و از این موضوع استقبال کردند و گزیده‌ای از مقاله اساتید بزرگ در این کتاب وجود دارد.

در پایان این مراسم آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد ضمن تشکر از افرادی که در مراسم حضور پیدا کرده‌اند، گفت: می‌خواهم بگویم که من کفران نعمت کردم. در خانواده‌ای چشم گشوده‌ام که از مرجعیت تقلید دوران به مرجعیت تحقیق منتهی بود. پدرم بزرگ خاندان بود و خودش را محمد موسوی یزدی می‌نامید ولی دیگران او را محقق می‌خواندند. این خانواده بسیار اهل تحقیق بودند و لحظه‌ای هیچ شخصی در خانواده بیکار نبود، یا می‌خواندند، یا می‌نوشتند و یا تحقیق می‌کردند. کفران نعمت کردم که چیزی نشدم و آن چیز که باید می‌شدم امروز نیستم.

وی ادامه داد: در آن زمان‌ها دانشگاه‌های آکسفورد، هاروارد با حوزه علمیه قم قابل مقایسه نبود، حوزه‌ای که در سایه بی‌پولی از در و دیوار آن علم می‌بارید و منبع آن کمک‌های مردمی بود. محضر استادان بزرگی همچون علامه طباطبایی، استاد مطهری و آیت‌الله منتظری بودم و استفاده می‌کردم و در تهران هم با دوستان بزرگی آشنا شدم که نشست و برخواست با آنها برای ما درس بود که امروز از حضور همه دوستان در این مراسم تشکر و سپاس دارم.

در این مراسم از ارج‌نامه استاد دکتر سیدمصطفی محقق داماد با عنوان مردی از تبار خرد و فضیلت رونمایی شد.

سخنرانی گروه علوم دامپزشکی (96/06/19)_1
تصاویر نشست گروه علوم اسلامی در خصوص آثار حقوقی اجرای طرح گاپ توسط ترکیه، 96/6/5_4
اولین جلسه شورای همگانی گروه علوم مهندسی درسال 96_6
دیدار نوروزی اعضاء و کارمندان با رئیس فرهنگستان علوم_3