کتاب «تشخیص خطای موتورهای القایی» نوشته آقای دکتر جواد فیض استاد پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران و عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم توسط انتشارات IET منتشر شد. این کتاب با همکاری، وحید قربانیان و گوجکو جک سیمویچ در سال ۲۰۱۷ در ۵۴۰ صفحه به چاپ رسیده است.

آقای دکتر فیض درباره اهمیت این کتاب اظهار می­دارد: موتورهای القایی هنوز مهمترین و قابل اعتمادترین ماشین‌های الکتریکی محسوب می‌شوند. بازه گسترده کاربرد آنها باعث شده که در معرض تنش‌های مختلف الکتریکی، مغناطیسی، حرارتی و مکانیکی قرار گیرند و این امر منجر به ضرورت تشخیص خطای این موتورها به عنوان بخشی از فرایند نگهداری شده است. ایشان می­افزاید: هنوز یک هدف دست­نیافتنی، توسعه یک رهیافت جامع عملی است که در صنعت بتواند به طور دقیق خطاهای مختلف بالقوه موتور القایی را تشخیص دهد. استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران هدف کتاب تشخیص خطای موتورهای القایی را پر کردن این خلأ با تمرکز بر فرایندهای نظری، تجربی و کمک‌های کامپیوتری برای تشخیص خطا، و بنا نهادن یک روش ساختاری جامع بیان می­کند تا به کاربر اجازه دهد سیاست تشخیص درست را انتخاب کند.

عضو وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم درباره محتوای کتاب خاطرنشان می­کند: موضوعاتی که در این کتاب به آنها پرداخته شده شامل پایش وضعیت و تشخیص خطای موتورهای القایی، تئوری موتورهای القایی با راه­اندازی برخط و تغذیه اینورتری، اصول خطاهای موتور القایی، اجرای مقیاس آزمایشگاهی، امواج نیروی مگنتو-موتیو در موتورهای القایی سه­فاز سالم، مدل مدار تزویج­شده چندگانه موتورهای القایی، اعمال روش اجزای محدود بر روی حالت‌های سالم و خطادار موتورهای القایی، روش‌های پردازش سیگنال مورد استفاده در تشخیص خطا، تشخیص خطای میله‌های شکسته در موتورهای القایی، تشخیص خطای نا هم محوری در موتورهای القایی و تشخیص خطای اتصال کوتاه حلقه در موتورهای القایی است.

Nike Fashion
IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر علی حائریان اردکانی
استادان باید الگوی دانشجویان باشند
IMAGE گفتگوی روزنامه ایران با دکتر رضا داوری اردکانی