کتاب «مدیریت کاهش ریسک سوانح طبیعی» در 484 و 10 فصل به مسئله مدیریت کاهش ریسک مخاطرات و سوانح طبیعی می­پردازد. نگارنده در این کتاب تلاش کرده است تا ابتدا در یک نگاه کلی به تعریف مخاطرات طبیعی Natural Hazards و همچنین معرفی آنها و مسئله مدیریت کاهش ریسک سانحه بپردازد. در این کتاب در فصل یک ابتدا مخاطرات طبیعی در جهان بر پایه آخرین آمارهای در دسترس معرفی شده­اند. سپس در فصل 2 لرزه خیزی ایران، در فصل 3 مخاطره سیل، فصل 4 سونامی و سامانه هشدار سونامی، در فصل 5 نیروگاه ­های هسته­ ای و مخاطرات مربوط، در فصل 6 مدیریت سانحه به ویژه بر پایه زلزله­ ها و سونامی­ های مهم اخیر در جهان، در فصل 7 مسائل اجتماعی- روانی سوانح طبیعی، فصل 8 به برنامه­ های سازمان ملل متحد برای مدیریت کاهش ریسک سانحه و در فصل 9 به مسئله تغییر اقلیم و در فصل پایانی (10) زمین لرزه­ های مهم سال 1394 در کشورهای آسیب پذیر جنوب آسیا، به ویژه زمین لرزه­های اردیبهشت 94 در نپال و آبان 94 در افغانستان به اختصار پرداخته می­ شود. هدف از نگارش این کتاب تهیه منبع و مرجعی برای آموزش به دانشجویان و کارشناسان در حوزه­ های مخاطرات طبیعی، سوانح مدیریت بحران و دانشجویان و کارشناسان شاخه­ های مختلف مهندسی، مدیریت و زمین­ شناسی و جغرافیا، مهندسی عمران، شهرسازی و نقشه­ برداری است که مسئله مخاطرات و سوانح طبیعی و مدیریت کاهش ریسک سانحه علاقه­ مندند. طبیعی است که ریسک مخاطرات طبیعی در بسیاری از مواقع با مخاطرات انسان- ساخت مرتبط هستند. ولی در این کتاب تأکید ویژه بر روی زلزله است و ضمناً مخاطرات طبیعی به طور عمومی به عنوان محور مباحث توجه شده است. ضمناً آموزش و یادگیری با نگاهی مدرن مورد توجه بوده و در تنظیم مطالب کتاب با اهمیت خاصی به وضعیت مهمترین و پرخسارت­ترین مخاطرات طبیعی در ایران توجه شده است.

این کتاب در 400 و به تعداد 1000 نسخه در سال 1395 توسط نشر کیمیاخرد پارس به چاپ رسیده است.

آقای دکتر ابراهیمی دینانی
نشست شاخه مهندسی شیمی-1