فرا رسیدن هفته دفاع مقدس را گرامی می داریم

مراسم بزرگداشت دکتر فتح ­الله مضطرزاده

روز دوشنبه 24 اسفندماه، طی مراسمی در پژوهشگاه مواد و انرژی، از فعالیت­ ها و خدمات علمی و پژوهشی آقای دکتر فتح­ الله مضطرزاده عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تجلیل شد.

در این مراسم که دبیر و تعدادی از اعضای پیوسته و وابسته فرهنگستان علوم، تعدادی از معاونان و مسئولان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استادان و دانشجویان پژوهشگاه مواد و انرژی و استادان و اعضای هیأت علمی دانشگاه­ ها و پژوهشگاه­ های کشور حضور داشتند، آقایان دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر میرسلیم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر شمس اردکانی دبیر فرهنگستان علوم، مهندس طهایی استاندار البرز، دکتر احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، دکتر هادوی رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی و تعدادی از دانشجویان استاد مضطرزاده سخنرانی کردند.

آقای دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم ضمن اشاره به فعالیت­ های پژوهشگاه مواد و انرژی، به سابقه آشنایی و همکاری با آقای دکتر مضطرزاده، فعالیت­ های برجسته علمی و پژوهشی ایشان را در جهت پیشرفت فناوری و رفع نیازهای کشور دانست و نقش فناوری را در توسعه کشور و رفع مشکلات آموزش عالی بسیار حائز اهمیت قلمداد کرد. وزیر علوم در ادامه بر نقش پژوهشگاه­ ها در تولید فناوری و ضرورت همکاری مراکز پژوهشی و پژوهشگاه­ ها با دستگاه­ های اجرایی تأکید نمود. آقای دکتر فرهادی در پایان سخنان خود از راه ­اندازی مرکز تحقیقات بین­ المللی در حوزه علوم زیستی و مهندسی پزشکی با همکاری ایران و آلمان خبر داد و اظهار داشت که آقای دکتر مضطرزاده در این خصوص نیز نهایت همکاری را مبذول داشته­ اند و دارند.

آقای دکتر محمدرضا شمس اردکانی دبیر فرهنگستان علوم نیز از طرف فرهنگستان علوم از دست­ اندرکاران برگزاری این مراسم تشکر کرد و ضمن اعلام تبریک و تشکر ریاست فرهنگستان علوم از بانیان مجلس بزرگداشت استاد مضطرزاده و اعلام ابراز تأسف آقای دکتر داوری اردکانی از اینکه به علت کسالت شدید نتوانسته ­اند در این مجلس گرامی شرکت کنند، در سخنانی درخصوص جایگاه ایران در رشد و بسط علم و تمدن در جهان مطالبی بیان کرد و اظهار داشت که ایران پیشتاز علم بوده و اکنون نیز بعد از 3،2 قرن جهش بزرگی در حوزه علم و فناوری در کشور ما پدید آمده است که این موفقیت­ ها مرهون تلاش ­های دلسوزانه افرادی چون آقای دکتر مضطرزاده می­ باشد. دبیر فرهنگستان علوم با اشاره به عضویت جمهوری اسلامی ایران در هیأت اجرایی یکی از بزرگترین شبکه­ های علمی دنیا در 2 هفته گذشته، اظهار امیدواری کرد با تلاش­های علمی و پژوهشی دانشمندان ایرانی و مدیریت علم و فناوری در کشور، بار دیگر شاهد پیشتازی ایران در همه عرصه­ ها باشیم.

آقای دکتر فتح­ الله مضطرزاده نیز در پایان مراسم با تشکر از همه دست­ اندرکاران و مسئولان و استادان و دانشجویانی که در مراسم شرکت کرده ­اند، در سخنانی تأکید کرد که مدیریت مؤسسات علمی فردی نیست بلکه سازمانی است. ایشان در بخش دیگری از صحبت­های خود توصیه کرد که باید نوشتن تاریخ مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاهی کشور شروع شود چرا که تاریخچه علم و فناوری در ایران آن طور که باید تدوین نشده است. استاد مضطرزاده با اشاره به موفقیت­ های ایران در عرصه علم و فناوری اظهار داشت که اکنون نشانه­ هایی وجود دارد که ما را امیدوار می­ کند به اینکه آرزوی توسعه ایران در همه امور چندان دور از ذهن نیست.

در پایان مراسم، لوح تقدیر و هدایای وزارت علوم، فرهنگستان علوم، پژوهشگاه مواد و انرژی و سایر مؤسسات علمی و پژوهشی به آقای دکتر مضطرزاده اهدا شد. همچنین با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ساختمان سبز پژوهشگاه مواد و انرژی که نخستین ساختمان انرژی صفر در کشور است، افتتاح شد.

دکتر فتح الله مضطرزاده استاد دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است. از جمله سوابق مدیریتی ایشان می ­توان به ریاست دانشگاه گیلان، معاونت پژوهشی دانشگاه شهیدبهشتی و معاونت دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد. این چهره ماندگار علمی کشور سال ها ریاست پژوهشگاه مواد و انرژی را نیز به عهده داشته و دو دوره رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم بوده است. استاد مضطرزاده در حال حاضر معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس سازمان پژوهش‌ های علمی و صنعتی ایران است و علاوه بر عضویت پیوسته در فرهنگستان علوم، مسئولیت گروه مطالعات آینده ­نگری علم و فناوری مرکز مطالعات فرهنگستان را به عهده دارد.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
الهیات محیط زیست
IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی