دکتر سعید سهراب­ پور در نمایشگاه دستاوردهای خانواده فناوری شریف:

شرکت­ های دانش­ بنیان؛ گامی مؤثر در جلوگیری از مهاجرت نخبگان

آقای دکتر سعید سهراب­ پور عضو پیوسته و رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان در مراسم افتتاح نمایشگاه دستاوردهای خانواده فناوری شریف سخنرانی کرد. ایشان فراهم­ کردن زمینه ایجاد شرکت­های دانش ­بنیان و تجاری­ سازی فناوری­ ها توسط دانش­ آموختگان دانشگاه­ها را گامی مؤثر در جلوگیری از مهاجرت آنها به کشورهای دیگر دانست و با تأکید بر اینکه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی نقش مهمی در پیشرفت علم و فناوری کشور دارند، افزود: در سال­های اخیر پدیده جدیدی در کشور شکل گرفته است و آن تشویق جوانان کشور به ورود به حیطه بخش‌های خصوصی از طریق تشکیل شرکت­های دانش ­بنیان است که فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند از طریق ایجاد شرکت­های دانش ­بنیان در مراکز رشد ایده‌های خود را به محصول تبدیل و تجاری‌سازی کنند. اگر نخبگان در این حیطه وارد نشوند به خارج از کشور خواهند رفت و ایده‌های خود را در خارج از کشور تجاری‌سازی خواهند کرد. قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اینکه شرکت­های دانش­بنیان از 50 سال قبل در کشورهای صنعتی راه‌اندازی شده‌اند، گفت: شرکت­های دانش­بنیان در ایران مقوله جدیدی است ولی زمینه‌های مناسبی شکل گرفته تا این شرکت­ها در مراکز رشد به تعالی دست پیدا کنند. دکتر سهراب‌پور با اشاره به خدمات ارائه­ شده از سوی مراکز رشد به شرکت­های دانش ­بنیان نوپا گفت: شرکت­های دانش­بنیان نوپا در مدت سه سال در این مراکز مستقر خواهند شد که این زمان تا چهار سال قابل تمدید است. ایشان بهترین نمونه مراکز رشد دنیا را مرکز رشد دانشگاه استنفورد دانست و اظهار داشت: این دانشگاه با اختصاص 5 تا 10 درصد سهام شرکت­های مستقر در این مرکز درآمدهای مناسبی برای خود کسب کرده است. دکتر سعید سهراب­ پور با اشاره به حمایت­های معاونت علمی و فناوری ریاست­ جمهوری از شرکت­های دانش‌بنیان گفت: این شرکت­ها پس از خروج از مراکز رشد می‌توانند در مراکزی مانند پارک علم و فناوری پردیس که زیر نظر معاونت علمی است، مستقر شوند.

اولین جلسه شورای هماهنگی گروه علوم پایه در سال 96_2
سخنرانی آیت الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد به مناسبت ایام شهادت امام علی(ع)_1
دیدار نوروزی اعضاء و کارمندان با رئیس فرهنگستان علوم_5
سومین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم پایه کشور-منتخب فرهنگستان علوم، اردیبهشت96_1