در روز آغازین سال تحصیلی دانشگاه ها آقای دکتر سیدضیاء هاشمی با حضور در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با آقای دکتر رضا داوری اردکانی استاد فلسفه و رئیس فرهنگستان علوم دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، آقای دکتر هاشمی در این دیدار با تجلیل از مقام و جایگاه آقای دکتر داوری اردکانی به عنوان یکی از برجسته‌ترین فرهیختگان کشور در حوزه علوم انسانی اظهار داشت: استفاده از دانش و ظرفیت علوم انسانی به اثرگذاری بیشتر سایر علوم در جامعه کمک می کند. وی تاکید کرد: وقتی از پیوند  دانشگاه با جامعه و صنعت صحبت می شود که راهبرد و شعار اصلی وزارت علوم در دوره جدید است، نمی توان از نقش علوم انسانی غفلت کرد زیرا در تمام سازمان ها و صنایع به علومی مانند مدیریت رفتار سازمانی و روانشناسی صنعتی نیاز داریم. وی با اشاره به برگزاری اجلاس دو روزه روسای دانشگاه‌های کشور گفت: در این اجلاس چندین عضو کابینه دولت دوازدهم حضوریافته و سخنرانی کردند و جمع بندی همه سخنرانان این بود برای پیشرفت در همه بخش های کشور باید از توان دانشگاهها و مراکز پژوهشی استفاده کرد. سرپرست وزارت علوم تاکید کرد: باید کلیت نظام علم و فناوری و بخش آموزش عالی جایگاه واقعی خود را در کشور پیدا کند وگرنه نظام مدیریت اجرایی کشور آسیب می بیند.

آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نیز در این دیدار ضمن قدردانی از حضور آقای دکتر سید ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم در فرهنگستان علوم گفت: نزدیک به 6 دهه به کار معلمی مشغول بوده ام و به آن افتخار می کنم. وی توجه نهادهای تصمیم گیری کشور به حوزه علوم انسانی را خواستار شد و  تاکید کرد: بدون توجه به علوم انسانی در به کارگیری فناوری نیز دچار مشکل خواهیم شد  و علت پیشتاز بودن کشورهایی مانند ژاپن، توجه کافی به علوم انسانی بوده است. رئیس فرهنگستان علوم گفت: فنّاوری به تنهایی نمی تواند نیازهای جامعه و مسائل روزمره ما را رفع کند و غفلت از علوم انسانی به ضرر جامعه است. دکتر داوری با تاکید بر لزوم درک درست از علوم انسانی گفت: برای ارتقای نقش علوم انسانی در کشور باید مسئولان بر موانع مختلفی غلبه کنند که البته کار دشواری است.

در پایان این دیدار دکتر سید ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم با اهدای لوح سپاس از سال ها فعالیت علمی دکتر داوری اردکانی تجلیل کرد. در این دیدار همچنین دکتر رضا داوری چند جلد از کتاب‌های تالیفی خود را امضاء و به دکتر هاشمی تقدیم کرد.

آقای دکتر رضا داوری اردکانی متولد سال ۱۳۱۲ در اردکان یزد، استاد  فلسفه دانشگاه تهران است که در سال 76-1375 به عنوان استاد نمونه و پس از آن به عنوان استاد ممتاز دانشگاه تهران انتخاب شد و همچنین سال‌ها پژوهش و معلمی فلسفه برای ایشان عنوان چهره‌ماندگار در سال 1381 را به ارمغان آورد.

از دیگر افتخارات این استاد فلسفه می‌توان به کسب نشان درجه یک دانش (از ریاست جمهوری) در سال 1384 و همچنین کسب عنوان فارابی‌شناس برجسته ایران و دریافت تندیس ویژه فارابی در نخستین جشنواره بین‌المللی فارابی (از ریاست جمهوری) در سال 1386 اشاره کرد. همچنین وی بیش از 50 عنوان کتاب و صدها عنوان مقاله در موضوعات مختلف فلسفی، فرهنگی، اجتماعی نگاشته است و دکتر داوری را فیلسوف فرهنگ نام نهاده‌اند.

سرپرست وزارت علوم پس از دیدار و گفتگو با دکتر داوری اردکانی، به منزل دکتر پرویز جبه دار مارالانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم و استاد مهندسی برق و کامپیوتر رفت و با ایشان دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر هاشمی  هدف خود را از این دیدار ارج نهادن به مقام والای معلم و استاد به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید دانست و از سال ها تدریس و تحقیق دکتر جبه‌دار مارلانی در دانشگاه تهران قدردانی کرد.

وی اظهار داشت: هویّت دانشگاه‌ها به استادان  فرهیخته است و ما  دانشکده فنی تهران را با نام دکتر پرویز جبه‌دار مارلانی و سایر استادان پرتلاش آن می شناسیم  و امروز معرفی استادان پرتلاش و الگو مانند دکتر جبه‌دار را وظیفه خود در جایگاه مدیریت می دانیم.

دکتر هاشمی افزود: ترسیم افق های روشن برای دانشجویان از نتایج معرفی امثال دکتر جبه‌دار مارلانی است که با تلاش خود ده ها استاد را تربیت کرده و با تالیفات خود در پیشرفت علم نقش داشته اند.

وی از تلاش ها و مجاهدت های خانواده دکتر جبه‌دار مارلانی تجلیل کرد و نقش همسر و خانواده این استاد پیشکسوت را در موفقیت و دستاوردهای علمی و پژوهشی او یادآور شد.

دکتر پرویز جبه‌دار مارلانی نیز در این دیدار با قدردانی از حضور سرپرست وزارت علوم گفت: علاقه به وطن و پیشرفت کشور باعت شد که حدود 40 سال در عرصه آموزش عالی خدمت کنم و امروز به آن افتخار می کنم.

وی تاکید کرد: به خاطر علاقه به پیشرفت کشورم، به‌ جز برای فرصت مطالعاتی، کشور را ترک نکرده ام و 40 سال با تمام توان در کلاس درس به کشور خدمت کردم و پس از 4 دهه، برای گشودن باب خدمت جوانترها درسال 1389 درخواست بازنشستگی کردم.

در پایان این دیدار دکتر سید ضیاء هاشمی سرپرست وزارت علوم با اهدای لوح سپاسی از سال ها فعالیت علمی دکتر جبه‌دار مارلانی تجلیل کرد.

دکتر پرویز جبه دارمارالانی  متولد 1320 تبریز است و استاد مهندسی برق دانشگاه تهران و مدیر گروه مهندسی برق این دانشگاه بوده و با داشتن تالیفات متعدد، عضو پیوسته فرهنگستان علوم است.

IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید