آقای دکتر حسن تاج بخش عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و استاد ممتاز دانشگاه تهران یادداشتی برای طبیبان متخصص پزشکی سنتی و دانشجویان این رشته مرقوم کرد. یادداشت استاد تاج بخش به همراه تصویر دستخط ایشان بدین شرح است:

«به نام خداوند جان و خرد

سخنی کوتاه با طبیبان بزرگوار متخصص پزشکی سنتی و دانشجویان گرامی این رشته

عزیزان من، شما جوینده، پژوهنده و یابنده میراث علمی ارزنده ای از تمدن والای ایرانی- اسلامی هستید که ره توشه هزاران ساله ای از تجربه، دانش و بینش و نوشتار و گفتار و کردار دارد که از دل نسخه های خطی و دانش شفاهی سینه به سینه در اختیارتان قرار گرفته است.

درسی نبُود هر آنچه در سینه بُود            در سینه بُود هر آنچه درسی نبُود

قسمت عمده ­ای از این دانش به وسیله معدودی جان برکف شوق گذاشته از جمله این رهی کوی دانش، پاک و منزه و تا آنجا که ممکن بود با تطابق با دید امروزین پزشکی در اختیارتان قرار گرفته است. امید آن است که آن را پاس دارید و عزیز شمارید تا عزت یابید و تاج افتخار خدمت به انسان بر سرتان گسترده گردد.

هرگز مپندارید که با این دانش پزشکی ارزنده کهن، همه دردها را درمان توان بخشید.

زاهد ار پنداشت با تسبیح او گردد سپهر                 بی­خبر زآن چشم مست و گردش پیمانه بود

نیکو بدانید که این پزشکی مکمل است که با آن کارها توان کرد نه همه کار. آنجا که با کودکان ایمن نشده و واکسن نخورده برخورد کردید آنان را به کیمیای واکسن بسپارید و در مورد بیماری های عفونی و واگیر و نیازمندانِ به دست کاری (جراحی)، بیماران عزیز را نزد طبیبان و جراحان آگاه و وارسته فرستید و خود به درمان بیماری های دیگر که در دایرۀ امکان طب سنتی است بپردازید. هرگز از تحقیق بالینی و آنجا که لازم است آزمایشگاهی، به دور نباشید و جهان کهنه و نو را در هم آمیزید تا طرحی نو در اندازید و شاید به پیشبرد علم، یارائی دهید.

وقت آن شیرین قلندر خوش که در اطوار سیر            ذکر تسبیح ملک در حلقه زنار داشت

به بیماران بنا بر شیوه­ای که ویژه طبیبان وارسته بزرگ ایران همچون محمد بن زکریای رازی، ابن سینا، و سیداسماعیل جرجانی است، مهربان باشید. هرگز از یاد نبرید که باید درمانگر جسم و جان باشید نه سوداگر نامهربان. فرمایش رازی است: «که طبیب موظف است همچنانکه اغنیا را درمان می کند به درمان ناداران نیز بپردازد». در خدمت مردم باشید، مردم نیز شما را یاری خواهند کرد و به لطف ایزد بخشنده بخشایگر در این جهان و آن جهان سربلند خواهید شد.

آرزومند سلامت و سعادت شما؛ دکتر حسن تاج بخش استاد ممتاز دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم

IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید