شماره هفتاد و سوم فصلنامه آموزش مهندسی ایران (ویژه بهار 1396) به همت گروه علوم مهدسی فرهنگستان علوم منتشر شد. در ابتدای این شماره پیشگفتاری از آقای دکتر محمود یعقوبی عضو پیوسته فرهنگستان علوم و مدیرمسئول مجله پیرامون «آموزش سنتی مهندسی» آمده است و در ادامه هفت مقاله از استادان و صاحبنظران به شرح ذیل منتشر شده است:

• نقش سرمايه اجتماعي در ارتقای آمادگی کارآفرینی دانشجویان مهندسی دانشگاه شیراز (قاسم سلیمی، محبوبه مهرورز و رضا پذیرش)
  • ارزیابی مهارت ­ها و ویژگی­ های کارآفرینانۀ دانشجویان و تأثیر آن بر قصد کارآفرینی (مورد مطالعه: مراکز آموزش علمی ـ کاربردی مهارت) (غلامحسین حسینی­ نیا، پوریا عطایی و احمد یعقوبی فرانی)
  • تأثیر تفاوت­ های جنسیتی در قصد و رفتار کارآفرینانة دانشجویان دانشکدة کارآفرینی دانشگاه تهران (مرتضی اکبری، اعظم آهنگر سله‌بنی، مجتبی هوشمندزاده و راضیه طهماسبی)
  • ارائۀ‌ الگويي برای افزايش خلاقيت در آموزش كارگاه­ هاي طراحي رشته‌ مهندسي معماري (مازیار آصفی و صفا سلخی­ خسرقی)
  • تحلیلی بر ضرورت استفاده از مدل فیزیکی در آموزش دروس سازه­ای بر اساس مدل یادگیری بلوم (مطالعة موردی: درس سیستم­ های ساختمانی دانشجویان معماری دانشگاه تهران) (کتایون تقی ­زاده و لادن وجدان­ زاده)
  • ارزيابي دروني گروه مهندسي عمران دانشگاه ملاير با استفاده از الگوي (CIPP) (علی ایمان­ زاده و مريم مرندي­ حيدرلو)
  • «ریزسیالش» حوزه ­ای نوظهور در مهندسی شیمی (اردلان گنجی ­زاده و نظام ­الدین اشرفی ­زاده)

گفتگو با آقای دکتر علی جهان­ افروز از مهندسان اولین شرکت ریخته­ گری دقیق ایران و مهندس برجسته متالورژی در سیزدهمین دوره تجلیل از مهندسان برجسته کشور- منتخب فرهنگستان علوم (اسفند 1395) از دیگر مطالب منتشرشده در شماره 73 فصلنامه آموزش مهندسی ایران است.

تقویم کنفرانس­ ها و خلاصه مقالات به زبان انگلیسی بخش ­های پایانی این شماره را تشکیل می­ دهند.

فصلنامه آموزش مهندسی ایران حاوی مقاله­ ها و دستاوردهای پژوهشی در حوزه آموزش مهندسی است. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین دریافت مقالات همه شماره­ های این مجله می­ توانند به وب­ گاه مجله به نشانی: http://ijee.ias.ac.ir مراجعه کنند.

IMAGE گفتگو با دکتر سید محمد بلورچیان
معجزات سیلیکون در عصر جدید