رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم گفت: مکتب حیات بخش اسلام و آموزه‌های دینی در عمل همگی را به گفت‌وگو، هم‌اندیشی و طرح دیدگاه‌ها با سایر ادیان الهی و توجه به نظر آنها برای سعادت انسان دعوت می‌کند.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله دکتر سیدمصطفی محقق داماد روز پنجشنبه 5 فروردین 1400 در نشست ویدیویی گفت‌وگوی ادیان که با حضور جمعی از روحانیان، استادان حوزه و دانشگاه در خانه فرهنگ شهید صدوقی یزد برگزار شد به اهمیت موضوع از دیدگاه دین، قرآن و احادیث اشاره کرد و افزود: اسلام با هرگونه خشونت و بی توجهی به تفکر سایر ادیان و مکاتب آسمانی مخالف و همه را از آن نهی کرد.

ایشان خاطرنشان کرد: دین مبین اسلام یک مکتب فراگیر رحمانی، آزاداندیشی، مفاهمه، هم‌اندیشی و ارایه دلایل موثق و مستند بر اساس عقل برای رفع نیازهای جامعه بشری و رسیدگی به امور همه انسان‌ها در همه عصرها و نسل‌هاست و سیره حقیقی که قرآن مجید در آیات مکرر و از سفارش  پیامبر  اکرم (ص) استفاده می‌شود این ویژگی ناب است.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم اظهارکرد: توافق و گفت‌وگوی مستمر و برنامه‌محور و تعامل جدی و سازنده بین ادیان بر اساس مشترکات که برای بشر عزت‌بخش و سعادت‌آفرین است جزو خصوصیات مهم اسلام است و در تاریخ همواره بر آن پافشاری شد.

محقق داماد یادآور شد: اسلام همان مکتب تفاهم، نرمش ،گوش سپردن به مطالبات دیگران و بررسی مسایل و مشکلات جامعه انسانی با بهره‌گیری از ارزش‌های الهی و معنوی است و تاکنون در این مسیر مهم و مقدس توفیق‌های بزرگی نصیب بشریت شد .

استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه گفت: هر فردی و گروهی در جهان کنونی که به دیگران به اسم اسلام و ادیان خشونت روا می‌دارد، هیچ جایگاهی در بین آزادیخواهان و ملت‌های بیدار با هر مرام و مکتبی ندارد چون باید در گفت‌وگو و طرح مسایل همواره برمسیر برهان و عقل تصمیم گرفت .

دکتر محقق داماد افزود: شاکله بشر امروز با هر دین و مکتبی « عقلانیت » و توجه به « استدلال » در مواجه با مسایل و مشکلات بشر است و هر فردی و کسی خارج از این راه روشن و عمومی حرکت کند، بدون شک در کار خود نه تنها موفق نیست بلکه در رسیدن به اهداف دچار مشکل می‌شود.

این سلسه نشست‌ها در موضوع های مختلف با همکاری خانه فرهنگ شهید صدوقی و سازمان فرهنگی رفاهی شهرداری یزد و حضور دانشگاهیان و مسئولان برگزار می‌شود.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر هاشم رفیعی تبار
تقلب در علم یک نوع جنایت است