امروز سه شنبه پنجم اسفند 1399، همزمان با تولد خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندسی، شانزدهمین دوره معرفی و تجلیل از مهندسان برجسته کشور و هشتمین دوره تجلیل از استادان برجسته مهندسی و پژوهشگران جوان برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به همت گروه علوم مهندسی این فرهنگستان به صورت حضوری و آنلاین (برخط) برگزار شد.

در ابتدای این جلسه آقای دکتر محمدرضا اسلامی رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم ضمن خیرمقدم به حاضران و تبریک به برگزیدگان مهندسی کشور منتخب فرهنگستان علوم، در سخنانی به فعالیت های برجسته فرهنگستان در این سی سال اشاره کرد و با تأکید بر شأن و جایگاه فرهنگستان و اهمیتی که آکادمی ها در دنیا دارند، برخی از مهمترین طرح ها و کارهای فرهنگستان را برشمرد. ایشان یکی از وظایف فرهنگستان را شناسايي نخبگان آن رشته به مردم دانست و در ادامه افزود: فرهنگستان هي چگاه وظيفه اي براي تعيين كار دولت ندارد. فرهنگستان ها فقط فكر مي‌كنند و راه حل ارائه مي دهند، پس از آن وظيفه دولت است كه از اين راه حل استفاده کند یا نکند. یعنی فرهنگستان نقش اتاق فکر کشور را دارد. رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم ادامه داد: فرهنگستان علوم تاكنون بيش از صد پروژه استراتژيك اجرا كرده است و همچنان پروژه هاي زيادي در دست دارد كه به تدريج آنها را در اختيار نهادهاي ذيربط قرار مي دهد.

در ادامه جلسه پیام آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران قرائت شد. آقای دکتر داوری اردکانی در این پیام خطاب آقای دکتر اسلامی رئیس گروه علوم مهندسی ضمن پوزش از اینکه به علل و جهاتی نتوانسته است در مجلس گرامیداشت روز مهندسی شرکت کند، اظهار داشت: وظیفه و علاقه داشتم که در این مجلس حاضر شوم و به استادان و دانشمندان برگزیده ادای احترام کنم. بخصوص که حضور در مجلس دانشمندان ممتاز و شنیدن گزارش دلبستگی شان به دانش و پژوهش و کارهایی که در این راه کرده و نتایجی که گرفته اند، امید به پیشرفت بیشتر علم و قرار گرفتن آن در زمینه توسعه را قوت می بخشد. در ادامه این پیام آمده است: مهندسان در جهان کنونی دارای مقامی ممتازند و اگر درست باشد که جهان کنونی جهان سازندگی است آنان در این سازندگی پیداترین و مسلم ترین سهم را دارند. آقای دکتر داوری اردکانی در پایان روز مهندسی و انتخاب استادان و مهندسان برگزیده را به همکاران گرامی و یکایک برگزیدگان محترم تبریک گفت و از گروه علوم مهندسی که در این کار مهم بذل همت و سعی کردند سپاسگزاری کرد.

پس از قرائت پیام رئیس فرهنگستان، آقای دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان با تشکر از گروه علوم مهندسی بابت برگزاری این جلسه، روز مهندسی را به استادان حاضر در نشست تبریک گفت.

پس از آن آقای دکتر جعفر توفیقی عضو پیوسته فرهنگستان علوم و مسؤول کارگروه انتخاب استادان و مهندسان و پژوهشگران برجسته در سخناني گفت: بی ترديد آنچه كه امروز در دنيا به عنوان دستاورد علم و فناوري مي بينيم، يكي از دستاوردهاي مهندسان برجسته جهان است. ایشان با اشاره به اینکه یکی از وظایف فرهنگستان علوم تشویق و ترغیب دانشمندان و پژوهشگران برجسته است، توضیحاتی درخصوص نحوه انتخاب های فرهنگستان ارائه کرد و در بخشی از سخنانش اظهار داشت که برگزیدگان فرهنگستان علوم در زمره برجسته ترین افراد مهندسی کشورند و بر اساس استاندارد علمي و فني که اساسنامه آن در فرهنگستان علوم به تصويب رسيده است، انتخاب مي شوند. از جمله اینکه برای انتخاب آنها دریافت جوایز علمی بین المللی و ملی و دانشگاهی معیار است. بنابراین می توان گفت که سطح جایزه فرهنگستان علوم در زمره بالاترین جوایزی است که در کشور اعطا می شود. دکتر توفیقی در پایان به معرفی برگزیدگان این دوره پرداخت.

در ادامه جلسه کلیپ های جداگانه ای از هرکدام از برگزیدگان پخش شد.

در پایان جلسه نیز لوح تقدیر و هدایایی به برگزیدگان مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم اهداء شد. در این آیین 4 استاد برجسته مهندسی، 3 مهندس برجسته و 5 پژوهشگر جوان برجسته مهندسی کشور، که در سال 1398 توسط فرهنگستان علوم انتخاب شده اند، تجلیل شدند.

اسامی منتخبان به شرح ذیل است:

الف) استادان برجسته مهندسی کشور، منتخب فرهنگستان علوم

- آقاي دکتر مجیدرضا آیت اللهی، استاد برجسته در رشته مکانیک از دانشگاه علم و صنعت ایران
- آقاي دکتر امیر حسین کوکبی، استاد برجسته در رشته مهندسی مواد و متالورژي از دانشگاه صنعتی شریف
- آقاي دکتر فریدون کیانفر، استاد برجسته کشور در رشته مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف
- آقاي دکتر داریوش مولا، استاد برجسته کشور در رشته مهندسی شیمی از دانشگاه شیراز

ب) مهندسان برجسته کشور، منتخب فرهنگستان علوم