• مراسم گرامیداشت روز جهانی آینده یازده اسفندماه در فرهنگستان علوم برگزار می شود

سومین میزگرد تحولات آموزش عالی در عصر پساکرونا روز دوشنبه 20 بهمن ماه 1399 به همت گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و به ریاست آقای دکتر حمید سلطانیان زاده رئیس شاخه مهندسی برق و کامپیوتر فرهنگستان علوم و با سخنرانی آقای دکتر ابراهیم اصل سلیمانی استاد دانشگاه تهران و همکار مدعو فرهنگستان علوم، آقای دکتر عبدالرضا سیم چی استاد و مدیر امور بین الملل دانشگاه صنعتی شریف، آقای دکتر امین صابری استاد دانشگاه استنفورد و بنیانگذار مؤسسه آموزشی نوو اد و خانم دکتر تارا جاویدی استاد و نائب رئیس سنای علمی دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو به صورت وبینار برگزار شد. این میزگرد مورد استقبال فراوان قرار گرفت و متجاوز از 120 شرکت کننده داشت.

آقای دکتر سلیمانی با بیان تاریخچه تأسیس دانشگاه در دنیا، تأسیس دانشگاه را برای کشف حقیقت توصیف کرد. ایشان ضمن اشاره به تغییراتی که در گذر زمان در دانشگاه اتفاق افتاده و خواهد افتاد، رسالت دانشگاه را همچنان کشف حقیقت دانستند و ضرورت توجه به این رسالت را مورد تاکید قرار داد.

آقای دکتر سیم چی با بیان پیشرفت های صنایع و ایجاد تکنولوژی های نو، ضرورت تربیت دانش آموختگان نوآور و خلاق را مطرح کرد و بر تعامل دانشجویان با یگدیگر و با استادان در یادگیری مطالب علمی و انجام پژوهش های مورد نیاز جامعه تأکید کرد. ایشان تحولات دانشگاه در سال های پیش رو را در گسترش استفاده از امکانات جدید در بهینه سازی فرآیند یادگیری دانست.

آقای دکتر صابری به بیان تجربه سال های اخیر در برگزاری کلاس های دانشگاهی با شرکت هزاران نفر از سراسر دنیا پرداختند و فواید ناشی از تعامل دانشجویان از کشورهای مختلف در یادگیری و در شکل دادن همکاری های علمی و صنعتی بعدی را متذکر شد. ایشان آینده دانشگاه ها را در فراهم آوردن چنین محیط هایی برای آموزش و پژوهش دانستند.

خانم دکتر جاویدی تجربیات خود در مورد فعالیت های آموزشی-پژوهشی دانشگاه در عصر کرونا و پساکرونا را مطرح کرد. ایشان به توضیح مشکلات پیش آمده در ارزیابی دانشجویان و استادان اشاره کرد و بعضی از راه حل های ممکن را برشمرد.

در انتهای میزگرد، شرکت کنندگان پرسش ها و نقطه نظرات خود را مطرح نمودند و بر لزوم ارائه راهکارهای علمی در مقابله با کرونا به جامعه و ایجاد زیر ساخت های لازم در سطح کشور برای دستیابی به فرایندهای نوین آموزشی و پژوهشی تاکید کردند.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر علی حائریان اردکانی
استادان باید الگوی دانشجویان باشند