صبح روز دوشنبه 20 بهمن 1399، ششمین دوره تجلیل از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، به همت گروه علوم کشاورزی فرهنگستان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد. در این مراسم از 6 مهندس برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور که در سال 1398 توسط فرهنگستان علوم انتخاب شده بودند، آقایان:

- دکتر جواد وفابخش، در رشته زراعت (فیزیولوژی گیاهان زراعی)

- دکتر حسن فضائلی، در رشته علوم دامی

- مهندس عباس زارع، در رشته ماشین­ های کشاورزی

- مهندش هوشنگ بهرامی، در رشته علوم و صنایع غذایی

- دکتر علی ­اصغر زینانلو، در رشته علوم باغبانی

- مهندس محمد گرگیج جاسکی، در رشته شیلات

تقدیر به عمل آمد.

در ابتدای مراسم آقای دکتر عباس شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم ضمن خیرمقدم و تشکر از مدعوین، اعضاء هیئت علمی دانشگاه­ ها و مؤسسات پژوهشی، متخصصان و مسئولان اجرایی بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور، مسئولان و اعضاء فرهنگستان علوم  و نیز مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی منتخب سال 1398 که دعوت گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم را پذیرفته و در این جلسه به صورت حضوری یا برخط (آنلاین) شرکت کرده­ اند. به طور ویژه از جناب آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان تشکر کرد.

دکتر شریفی تهرانی در ادامه اظهار داشت که مراسم نکوداشت مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی در اسفندماه هر سال برگزار می­ شد ولی سال گذشته به علت آغاز شیوع بیماری کرونا و آماده نبودن امکانات این مراسم برگزار نشد و به سال جاری موکول شد که امروز توفیق یافتیم این مراسم را به صورت حضوری و برخط برگزار کنیم.

رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم در ادامه با بیان اینکه شیوع بیماری کرونا تغییرات زیادی در زندگی بشر امروز به وجود آورده است و می­ توان گفت که مردم کره زمین از سال قبل دوره کرونایی را شروع کرده ­اند، اظهار داشت: بسیاری از معادلات در زندگی بشر تغییر یافته و این تغییرات در اغلب زمینه­ ها به ویژه از نظر اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی، روانی در همین مدت یک ساله نمایان شده است. در این دوره اهمیت موضوع خوداتکایی در بسیاری از زمینه­ ها به­ ویژه خوداتکایی و تأمین محصولات اساسی کشاورزی داخلی بیشتر به چشم می­ خورد چون برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تغذیه سالم و کافی لازم است. در این دوره خوداتکایی کشورها به دست­اوردهای علمی کشاورزی و صنعتی بیشتر شده و خواهد شد. برای خوداتکاء شدن در محصولات اساسی کشاورزی تنها با بالا بردن بازده (راندمان) محصول می­ت وان به این مهم دست یافت که برای رسیدن به آن لازم است از توان علمی کشاورزی و منابع طبیعی کشور بهره گیری کرد و برای بقاء بیشتر و دست یافتن به خوداتکایی پایدار صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست از اصول مهم است. موضوع تغییرات اقلیمی نیز مسئله مهمی است که بر خوداتکایی سایه افکنده است که باید همواره مورد توجه و بررسی قرار گیرد، بدین جهت لازم به نظر می­ رسد که سرمایه­ گذاری در ابعاد مادی و معنوی کشاورزی و منابع طبیعی افزایش یابد و از کلیه امکانات علمی و اجرایی بهره­ گیری شود تا بتوان نیاز کمتری به محصولات کشاورزی خارج از کشور داشت و در داخل نیز با دست باز بتوان از نظر کمی و کیفی مواد غذایی سالم و زیستی (ارگانیک) برای مردم فراهم آورد.

آقای دکتر عباس شریفی تهرانی در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که مراسم نکوداشت از مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور نیز در همین راستا و برای ارج نهادن به مهندسانی است که علم را با عمل درآمیخته و توانسته ­اند گامی در جهت اعتلا و خوداتکایی در زمینه­ های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی بردارند.

رئیس گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم در ادامه گفت: طی برگزاری 5 دوره از سال 1393 تا 1397، فرهنگستان علوم از 25 مهندس برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور تجلیل کرده است و امروز نیز از 6 نفر دیگر در ششمین دوره برگزاری این مراسم قدردانی خواهد شد. مهندسان برجسته ­ای که در سال 1398 توسط هیأت داوران پس از بررسی سوابق علمی و اجرایی آنان انتخاب شده ­اند بدین شرح هستند که 4 تن در جلسه حضور دارند و دو تن دیگر به صورت برخط (آنلاین) در این مراسم شرکت کرده ­اند:

• دکتر جواد وفابخش، رشته زراعت (فیزیولوژی گیاهان زراعی)
  • دکتر حسن فضائلی، رشته علوم دامی
  • مهندس عباس زارع، رشته ماشین­ های کشاورزی
  • مهندش هوشنگ بهرامی، رشته علوم و صنایع غذایی
  • دکتر علی ­اصغر زینانلو، رشته علوم باغبانی
  • مهندس محمد گرگیج جاسکی، رشته شیلات

دکتر شریفی تهرانی در خاتمه ضمن تبریک به مهندسان برگزیده کشاورزی و منابع طبیعی کشور، از هیئت داوران، از هیئت رئیسه فرهنگستان و از کارکنان پژوهشی گروه علوم کشاورزی و کارکنان اجرایی فرهنگستان شامل امور اداری و تشکیلات، روابط عمومی، امور رایانه، امور پژوهشی که برگزاری این مراسم را میسر ساختتند تشکر کرد.

آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم نیز در بیان کوتاهی ضمن تبریک به مهندسان برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور منتخب فرهنگستان علوم اظهار امیدواری کرد که همواره در همه زندگی در خدمت دانش بمانند که دانش صرفنظر از شأن و مقامی که در گردش کار جهان دارد مایه شادی و خشنودی خاطر شخص دانشمند است. رئیس فرهنگستان همچنین از همکاران گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم که با دقت و علاقه از میان مهندسان ممتاز کشاورزی و منابع طبیعی، چند تن از ممتازترین­ ها را برگزیده ­اند تشکر کرد.

در ادامه مراسم آقایان دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان، دکتر محمد شاهدی مشاور امور پژوهشی، دکتر بهمن یزدی صمدی، دکتر کرامت الله ایزدپناه و دکتر مرتضی خوشخوی اعضای پیوسته گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم ضمن تبریک به برگزیدگان، سخنان کوتاهی ایراد کردند.

در بخش دوم جلسه 6 مهندس برجسته کشاورزی و منابع طبیعی کشور، منتخب فرهنگستان علوم ضمن معرفی کارها و دستاوردهای علمی و پژوهشی و فنی شان، به بیان نظر و دیدگاه خود در زمینه مسائل کشاورزی و منابع طبیعی کشور پرداختند و از فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران تشکر کردند.

مراسم با اهداء لوح تقدیر به برگزیدگان پایان یافت.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر هاشم رفیعی تبار
تقلب در علم یک نوع جنایت است