دومین وبینار «تحولات آموزش عالی در دوره کرونا» با تأکید بر زیرساخت ها و الزامات آموزش مجازی در دوره کرونا روز دوشنبه 24 آذرماه 1399 به همت گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم برگزار شد. در این وبینار که با مدیریت آقای دکتر احمدرضا شرافت استاد دانشگاه تربیت مدرس، رئیس گروه مطالعاتی 2 در بخش توسعه ارتباطات در آی تی یو، و همکار مدعو گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم برگزار شد، سه تن از استادان و مسئولان بخش های فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه ها سخنرانی ایراد کردند و ضمن بیان تجارب و دیدگاه هایشان درخصوص آینده آموزش الکترونیکی در دوران کرونا و پسا کرونا، به سؤالات حاضران در وبینار پاسخ دادند.

در این وبینار آقایان دکتر مرتضی امینی دانشیار و مدیر مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی شریف، و دکتر علی فانیان دانشیار و رئیس مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی اصفهان، با اشاره به زیرساخت های آموزش الکترونیکی، در مورد تجهیزات الکترونیکی، سامانه های نرم افزاری، زیرساخت شبکه و مؤلفه های کلیدی آن، پشتیبانی و همچنین تعامل بین سامانه های مرتبط با آموزش الکترونیکی بخصوص در دانشگاه های صنعتی شریف و صنعتی اصفهان مطالبی بیان کردند و ضمن بیان برخی مشکلات یادگیری این حوزه، پیشنهادهایی نیز ارائه دادند.

آقای دکتر امید فاطمی دانشیار و رئیس مرکز فناوری های دیجیتال دانشگاه تهران نیز در سخنانش بر لزوم تغییر نگرش و دبدگاه در حوزه آموزش الکترونیکی تأکید کرد و اظهار داشت که این تغییر نگرش لوازم دیگر را هم به دنبال خود می آورد. ایشان در ادامه سخنانش اظهار داشت یادگیری الکترونیکی یک پارادیم است و در وضعیت دوران کرونا فعالیت محوری و دانشجو محوری اهمیت دو چندان پیدا می کند. ایشان ضمن بیان توضیحاتی اضافه کرد که یادگیری آینده یادگیری اجتماعی است و این یادگیری: محتوا محور، فعالیت محور، یادگیرنده محور، دستاورد محور و شبکه محور خواهد بود.

در پایان جلسه آقای حاضران پرسش هایی مطرح کردند که سخنرانان به آنها پاسخ دادند. آقای دکتر شرافت نیز ضمن جمع بندی مطالب، اظهار داشت برخی از پیشنهادهای مطرح شده در سخنرانی ها را به وزارت فناوری اطلاعات و همچنین سازمان تنظیم مقررات منعکس خواهد کرد. ایشان در پایان از گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، سخنرانان و شرکت کنندگان در وبینار تشکر کرد.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر هاشم رفیعی تبار
تقلب در علم یک نوع جنایت است