آقای دکتر اسدالله توسلی عضو وابسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم و استاد پیشکسوت مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی دار فانی را وداع گفت.

دکتر اسدالله توسلی در سال 1315 در شهرستان زرند ساوه متولد شد. پس از گذراندن دوره دبیرستان در مدرسه رازی و دوره دکتری در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، وارد مؤسسه رازی شد و پس از آن به کشورهای فرانسه و امریکا رفت و دکتری تخصصی خود را در رشته های بیماری های طیور، ویروس شناسی انسانی، ایمونولوژی و واکسینولوژی از دانشگاه کلود برنارد لیون فرانسه، انستیتو پاستور پاریس و دانشگاه دیویس کالیفرنیا دریافت کرد.

وی زیر نظر استادانی چون دکتر مرتضی کاوه، دکتر ولی الله سهراب، دکتر منوچهر بهارصفت، دکتر عزیز رفیعی، دکتر رضا حضرتی، دکتر حسین میرشمسی و دکتر حمزه رامیار در مؤسسه رازی، پروفسور لپین، پروفسور شارل مریو و پروفسور فونتن در فرانسه، پروفسور بنکوفسکی، پروفسور آدلر و پروفسور یاماموتو در امریکا تحت تعلیم قرار گرفت.

این استاد پیشکسوت از سال 1343 تا 1379 در مؤسسه رازی مشغول به فعالیت بود و در دوره ای نیز قائم مقامی این مؤسسه را به عهده داشت، دکتر توسلی در این مدت بیش از 50 مقاله و کتاب به زبان های فارسی، فرانسه و انگلیسی چاپ کرد. وی که صاحب مدال علمی، تحقیقاتی و فرهنگی پالم آکادمیک کشور فرانسه است، از بنیانگذاران بخش تحقیق و تشخیص بیماری های طیور مؤسسه رازی بود و واکسن های پاستورلوز طیور و لارنگو تراکئیت برای نخستین بار در ایران و در مؤسسه رازی توسط ایشان ساخته شد. دکتر اسدالله توسلی عضو وابسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و از بنیانگذاران بنیاد مِریورازی بود.

فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران ضایعه درگذشت استاد دکتر اسدالله توسلی را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستان، جامعه دامپزشکی کشور، و دوستان و همکاران و شاگردان ایشان تسلیت می گوید و برای آن استاد فقید علو درجات در درگاه باریتعالی مسألت دارد.

***

گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم در پیامی درگذشت مرحوم آقای دکتر اسدالله توسلی را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:

«انا لله و انا الیه راجعون

با کمال تأسف و تأثر دکتر اسدالله توسلی عضو وابسته گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان و استاد بازنشسته مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی دار فانی را وداع گفتند. این ضایعه دردناک را به جامعه دامپزشکی و اعضای محترم گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان علوم تسلیت و تعزیت عرض می نماییم».

***

IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد