هفته دفاع مقدس را گرامی می داریم

کتاب تأملی در نهضت عاشورا اثر حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر رسول جعفریان عضو پیوسته فرهنگستان علوم و استاد تاریخ دانشگاه تهران با ویرایش و افزوده های جدید در ۷۱۹ صفحه توسط نشر علم منتشر شد

دکتر جعفریان کتابچه‌ای را هم که قبلاً درباره ملاآقا دربندی نوشته بود، در داخل همین کتاب منتشر کرده است.

تأملی در نهضت عاشورا، کتابی است که نویسنده، در ابتدا منابع تاریخی مربوط به قیام عاشورا را معرفی کرده و سپس با نگاهی تاریخی، زمینه‌های قیام و گزارش قیام از آغاز تا شهادت امام (ع) و پیامدهای اجتماعی سیاسی آن را بازنموده است.

در بخش‌های بعدی کتاب، ضمن پرداختن به موضوع اربعین، به تحلیل اهداف قیام پرداخته و آثار قیام حسینی را بررسی می‌کند.

دکتر رسول جعفریان علاوه بر رویکرد توصیفی نسبت به قیام حسین (ع)، در بخش‌های پایانی این کتاب رویکرد تحلیلی دارد و به چرایی قیام امام (ع) پرداخته است.

در پایان کتاب، نویسنده به بحث تحریفات عاشورا و علل آن پرداخته و کتاب «روضة الشهدا» ملاحسین کاشفی را مورد نقد و بررسی قرار داده است.

چاپ اول این اثر در سال ۱۳۸۶ ش توسط نشر مورخ و چاپ دوم در سال ۱۳۹۱ توسط نشر علم منتشر شد.

علاقه مندان برای مشاهده فهرست این اثر می‌توانند اینجا کلیک کنند!

IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
اسلام و محیط زیست