استاد برجسته مهندسی مواد و متالورژی کشور برگزیده فرهنگستان علوم در سال 1394 آقای دکتر رامز وقار دار فانی را وداع گفت. ایشان از استادان برجسته و پیشکسوت دانشکده فنی دانشگاه تهران و پدر علم متالورژی ایران بود. شادروان آقای دکتر رامز وقار در سال ۱۳۱۰ متولد شد. ایشان دارای درجه دکتری تخصصی مهندسی متالورژی از دانشگاه بروکسل بلژیک بود. دکتر وقار سابقه بیش از نیم قرن تدریس در مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه های متالورژی غیر آهنی، متالورژی آهنی، مواد نسوز، بیوتکنولوژی، حفاظت محیط زیست و هیدرومتالوژی را داشت.

گواهينامه‌هاي تخصصي در متالورژي آهن، متالورژي فلزات غير آهني، شناسايي مواد فلزي، الكترو شيمي، الكترومتالورژي و فرآوري مواد معدني از دانشگاه بروكسل (1957)، ديپلم علوم تجربي در رشته متالورژي از دانشگاه بروكسل (1960)، طي دوره كوتاه مدت شش ماهه عيار كردن مواد معدني در دانشگاه پاريس (1967) و طي دوره كوتاه مدت شش ماهه متالورژي اورانيوم و مواد راديواكتيو از مركز انرژي اتمي فرانسه 1969 از ديگر مدارج علمي تخصصي استاد وقار است.

از جمله آثار علمی آقای دكتر وقار مي‌توان به تاليف كتاب تهيه مواد معدني (انتشارات دانشگاه تهران 1347)، ترجمه كتاب متالورژي عمومي، جلد اول و دوم با همكاري دو تن ديگر از صاحبنظران (انتشارات دانشگاه تهران 1352 و 1353)، تاليف كتاب متالورژي مس با همكاري دكتر رضوي زاده (1372 ) و برنده كتاب سال جمهوري اسلامي ايران، تاليف كتاب كوره‌هاي ذوب آهن با همكاري دكتر توحيدي (1376) - كتاب سال دانشگاه تهران - تاليف كتاب هيدرومتالورژي (1376) - كتاب سال دانشگاه تهران - تاليف كتاب فن‌آوري ميكروبي در متالورژي با همكاري دكتر اولياء زاده و دكتر محمدرضا وقار (1379) - كتاب سال دانشگاه تهران - ارائه تحقيقات صنعتي مربوط به صنايع معدني، فرآوري مواد معدني و متالورژي در قالب بالغ بر 50 پروژه، انتشار 35 مقاله در مجلات داخلي و خارجي، شركت در سمينارهاي مختلف داخلي و خارجي و ارائه نتايج تحقيقات، راهنمايي پروژه و پايان نامه‌هاي كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري در گروه مهندسي متالورژي و مواد دانشكده فني دانشگاه تهران اشاره كرد.

از جمله خدمات ارزنده پژوهشی آقای دکتر رامز وقار می توان پایه گذاری صنعت متالورژی، تأسیس رشته متالورژی در دانشکده فنی دانشگاه تهران و تأسیس آزمایشگاه های هیدرومتالورژی را نام برد.

رئیس اداره ساختمان دانشگاه تهران (1345 تا 1347، مدیر گروه متالورژی دانشکده فنی (سال های 1349 تا 1355)، مشاور عالی شرکت ملی ذوب آهن ایران (سال های 1355 تا 1358)، عضویت در هیئت مدیره گروه صنایع فلزی سازمان گسترش و نوسازی (سال های 1358 تا 1360)، مدیر عامل ماشین سازی اراک (1359 تا 1361)، مشاور عالی مرکز تحقیقات مس (سال های 1372 تا 1378) و سه دوره عضویت در کمیسیون شورای عالی پژوهش کشور از جمله سوابق علمی اجرایی دکتر رامز وقار بود.

فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران درگذشت این استاد برجسته مهندسی کشور را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستان بخصوص گروه علوم مهندسی و شاخه مهندسی مواد و متالورژی، جامعه علمی و دانشگاهی، جامعه صنعتی و مهندسی کشور بخصوص متالورژی تسلیت می گوید و برای شادروان دکتر رامز وقار علو درجات در درگاه باریتعالی مسئلت دارد.

IMAGE گفتگوی مهر با دکتر غلامرضا اعوانی
عدالت با رعایت حقوق متقابل مردم و حاکمیت ظهور می‌کند