آقای دکتر محمدرضا سعیدی عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد برجسته شیمی دانشگاه صنعتی شریف و جزو دانشمندان یک درصد پر استناد شیمی دنیا در سن ۷۶ سالگی دار فانی را وداع گفت.

دکتر محمدرضا سعیدی در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد. ایشان دیپلم ریاضی را در سال ۱۳۴۲ از دارالفنون دریافت کرد و پس از آن مدرک کارشناسی را در رشته شیمی در سال ۱۳۴۵ از دانشگاه تهران اخذ نمود.

ایشان همچنین موفق به اخذ دو مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته شیمی از دانشگاه تهران و رشته شیمی (آلی) از دانشگاه ماساچوست آمریکا شد.

دکتر سعیدی تحصیلات خود را در دانشگاه ماساچوست در رشته شیمی (آلی) در مقطع دکتری ادامه داد و در سال ۱۳۵۳ موفق به اخذ درجه دکتری تخصصی از آن دانشگاه شد.

این استاد فقید در سال های ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶ عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف بود و از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۶۸ به خدمت خود با همین عنوان در دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد. پس از آن در سال ۱۳۶۸ مجددا به دانشگاه شریف بازگشت و از همان سال تا زمان بازنشستگی در دانشگاه صنعتی شریف با مرتبه استاد تمامی به خدمت خود ادامه داد. وی در سال 1394 به افتخار بازنشستگی نایل شد.

در کارنامه علمی و پژوهشی شادروان دکتر محمدرضا سعیدی علاوه بر پرورش دانشجویان برجسته، تألیف و ترجمه ده ها کتاب و چاپ بیش از ۱۳۰ مقاله در نشریات معتبر بین المللی مشاهده می شود. دکتر سعیدی در فروردین ماه سال ۹۱ با تعداد ۷۰ مقاله در گرایش شیمی با کسب رتبه ۵۵۱۲ در جمع برترین دانشمندان جهان قرار گرفت.

عضویت وابسته در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، استاد برگزیده  آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف، استاد برگزیده نمونه کشوری در سال ۱۳۷۶، دریافت جایزه خوارزمی در سال ۱۳۷۸، برگزیده جشنواره پژوهشی معاونت پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ۱۳۸۵، انتخاب ترجمه کتاب شناسایی ترکیبات آلی به روش طیف سنجی ایشان به عنوان کتاب فصل توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۱۳۸۸ و قرار گرفتن در جمع برترین دانشمندان جهان از جمله سوابق استاد فقید دکتر محمدرضا سعیدی است.

فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران درگذشت این دانشمند برجسته شیمی کشور را به خانواده ایشان، اعضای فرهنگستان و جامعه علمی و دانشگاهی کشور بخصوص دانشگاه صنعتی شریف تسلیت می گوید و برای ایشان علو درجات در درگاه باریتعالی مسئلت دارد.

IMAGE گفتگوی مهر با دکتر غلامرضا اعوانی
عدالت با رعایت حقوق متقابل مردم و حاکمیت ظهور می‌کند