چهارصد و نود و دومین جلسه شورای علمی فرهنگستان علوم به ریاست آقای دکتر داوری اردکانی رئیس فرهنگستان و با حضور آقایان دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان و رئیس گروه علوم انسانی، دکتر سیدمصطفی محقق داماد رئیس گروه مطالعات اسلامی، دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم پایه، دکتر سعید سهراب­ پور رئیس گروه علوم مهندسی، دکتر عباس شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی، دکتر دکتر محمدقلی نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی و دکتر محمد شاهدی تشکیل شد.

در ابتدای جلسه آقای دکتر محقق­ داماد آیاتی از کلام ­الله مجید تلاوت کرد. در ادامه آقای دکتر داوری اردکانی نام­گذاری میدان کوی دانشگاه شهر مهدیشهر (سنگسر سابق) به نام آقای دکتر محمدقلی نادعلیان را، به ایشان تبریک گفت و این کار را نشانه احترام و توجه مسئولان شهر و بانیان مراسم به دانش دانست و از آنان تشکر کرد.

در ادامه و پس از تصویب صورت جلسه چهارصد و نود و یکم شورای علمی، بیانیه گروه علوم کشاورزی با عنوان «هشدار به مسئولان کشور برای غیرقابل بازگشت بودن وضعیت منابع آب کشور» مطرح شد. پس از ارائه توضیحات آقای دکتر شریفی تهرانی و تبادل نظر قرار شد گروه ­های علمی ظرف مدت 10 روز نظرها و پیشنهادهایشان را درخصوص این بیانیه اعلام کنند تا پس از جمع­ بندی نظرات، بیانیه نهایی تنظیم و برای مسئولان امر ارسال شود.

پس از آن پیشنهاد گروه علوم پایه مبنی بر همکاری مدعو آقای دکتر وحید توکلی دانشیار دانشگاه تهران برای یک دوره دو ساله در شاخه زمین­ شناسی به تصویب رسید.

در بخش دیگری از جلسه پیشنهاد وزارت امور خارجه مبنی بر دعوت فرهنگستان از رئیس آکادمی علوم پاپی واتیکان برای سفر به ایران مطرح شد و آقای دکتر محقق­ داماد توضیحاتی در این خصوص ارائه کرد. ضمن موافقت کلی قرار شد فرهنگستان در نامه ­ای به وزارت امور خارجه ضمن ارسال دعوتنامه، آمادگی خود را برای میزبانی علمی رئیس آکادمی علوم پاپی واتیکان اعلام و پیشنهاد کند میزبانی و تشریفات اداری مربوط به سفر آقای پروفسور سوروندو به ایران برعهده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت خارجه یا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی باشد.

در پایان جلسه ملاحظاتی درخصوص اساسنامه مرکز مطالعات علم و فناوری فرهنگستان مطرح و تصمیماتی اتخاذ شد.

IMAGE گفتگوی روزنامه ایران با آیت الله دکتر محقق داماد
در میان مردم باشیم و حرفشان را بشنویم