در مراسم گرامیداشت روز ابوریحان بیرونی که روز پنجشنبه 30 خرداد به همت گروه علوم پایه فرهنگستان علوم در محل این فرهنگستان برگزار شد، از کتاب «Computational Continuum Mechanics of Nanoscopic Structures» تألیف آقایان دکتر هاشم رفیعی تبار عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و اسماعیل قوانلو و دکتر سید احمد فاضل زاده رونمایی شد. کتاب "مکانیک محاسباتی سیستم‌های پیوسته برای بررسی ساختارهای مقیاس نانو" که از سوی این سه محقق ایرانی و در حوزه نانو تالیف شده، به تازگی توسط انتشارات بین المللی springer منتشر شده است.

آقای دکتر هاشم رفیعی تبار نویسنده اصلی کتاب در این مراسم با اشاره به اینکه کتاب مزبور در ایران نوشته شده و در یکی از مؤسسات معروف جهانی (انتشارات اشپرینگر) چاپ شده است خاطر نشان کرد: یکی از شاخص‌های مرجعیت علمی این است که کتاب ایرانی در خارج از کشور چاپ شود. وی از جمله شاخصه‌های این کتاب را محقق شدن یک کار تیمی بین دو دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانست و خاطر نشان کرد: نوآوری این کتاب این است که از نظریات پیشرفته مکانیک سیستم‌های پیوسته برای بررسی سیستم‌های گسسته، بخصوص در حوزه‌ی نانو استفاده می‌کند.روش‌های این کتاب در مرزهای دانش قرار دارند و کمک می‌کنند سیستم‌های زیستی را بررسی کنیم.

نویسنده این کتاب افزود: تعداد دانلودها و بازخوردی که از مؤسسات اشپرینگر دریافت کرده‌ایم بسیار عالی بوده و به پژوهشگران جوان توصیه می‌کنم اگر می‌خواهند در حوزه علمی مطرح و مرجع باشند افکار خود را در مؤسسات معروف دنیا به چاپ برسانند.

NIKE

IMAGE گفتگوی ایبنا با دکتر رضا داوری اردکانی