یکصد و بیست و چهارمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، روز پنجشنبه 16 اسفند 1397، با حضور 42 عضو، از مجموع 48 عضو پیوسته فرهنگستان، به ریاست آقای دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم تشکیل شد.

در ابتدای جلسه آیاتی از کلام الله مجید توسط آقای دکتر سیدمصطفی محقق داماد عضو پیوسته و رئیس گروه مطالعات اسلامی قرائت شد. در ادامه ریاست فرهنگستان ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن میلاد امام محمد باقر(ع)، به اعضا خیرمقدم گفت. دکتر داوری اردکانی در ادامه با تبریک به تعدادی از استادان عضو پیوسته که در ماه های اخیر در مجالس مختلف از ایشان تجلیل شده است، به فعالیت های فرهنگستان در ماه اسفند اشاره کرد و از برگزارکنندگان تشکر نمود.

در ادامه و پس از تصویب صورت جلسه قبلی مجمع، از کتاب «زمینی آسمانی»؛ ارج نامه استاد دکتر یوسف ثبوتی عضو پیوسته و رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم رونمایی شد. در این بخش آقایان دکتر جعفر توفیقی عضو پیوسته فرهنگستان و دکتر رضا داوری اردکانی، در سخنانی با اشاره به مقام شامخ علمی و پژوهشی استاد ثبوتی، درباره مدیریت علمی موفق استاد ثبوتی سخنانی بیان کردند. آقای دکتر یوسف ثبوتی نیز در سخنانی از آقایان دکتر داوری اردکانی و دکتر توفیقی و از اعضای مجمع فرهنگستان تشکر کرد. در پایان این بخش با حضور آقایان دکتر یوسف ثبوتی، دکتر رضا داوری اردکانی، دکتر محمدرضا عارف، دکتر سیدمصطفی محقق داماد، دکتر حسین نمازی، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، دکتر جعفر توفیقی، دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی، دکتر غلامرضا اعوانی و دکتر رسول جعفریان، از کتاب زمینی آسمانی، ارج نامه استاد ثبوتی رونمایی شد.

در ادامه جلسه یکصد و بیست و چهارم مجمع عمومی، با رأی گیری کتبی، آقای دکتر علی کاوه عضو پیوسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم و استاد مهندسی سازه و عمران، به عنوان دانشمند برگزیده فرهنگستان علوم در سال 1397 برای دریافت نشان درجه یک دانش از رئیس محترم ­جمهوری انتخاب شد.

در بخش دیگری از جلسه، پس از استماع گزارش رؤسا و اعضای گروه های علمی از فعالیت های دوره قبل تعدادی از استادان عضو وابسته که دوره چهارساله عضویت وابسته آنان به اتمام رسیده بود، رأی گیری کتبی انجام شده و:

- عضویت وابسته آقای دکتر امیدعلی شهنی کرمزاده برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم پایه،

- عضویت وابسته آقایان دکتر عباس افشار، دکتر علی ­اکبر رمضانیان پور، دکتر سیامک مرادیان، دکتر جلال شایگان، دکتر حمید سلطانیان­ زاده و دکتر مهدی سهرابی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم مهندسی،

- عضویت وابسته خانم دکتر گیتی کریم و آقایان دکتر محمود بلورچی و دکتر نوردهر رکنی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم دامپزشکی،

- و عضویت وابسته آقایان دکتر محمد آشوری و دکتر سیدمحمد هاشمی برای یک دوره چهارساله دیگر در گروه علوم انسانی

تمدید شد.

در پایان جلسه مقرر شد کارگروهی با مسئولیت آقای دکتر محمدرضا مخبر دزفولی عضو پیوسته فرهنگستان علوم تشکیل شود و آیین نامه و ضوابطی برای عضویت افتخاری در فرهنگستان، بخصوص عضویت افتخاری استادان برجسته ایرانی و غیر ایرانی خارج کشور در فرهنگستان علوم تعیین و پیشنهاد شود.

گرامیداشت روز کشاورزی
سمینار وضعیت کنونی بروسلوز