در مراسم اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی که صبح امروز 28 آبان 1397 در تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران برگزار شد، از رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم و استاد فلسفه با عنوان «استاد خادم کتاب» تجلیل و تقدیر شد.

استا داوری اردکانی در این مراسم در سخنرانی کوتاهی گفت: من یک دانشجوی ساده هستم و با دانشجویی پیر شدم. شما با تجلیل و تقدیری که امروز انجام دادید در واقع دانشجویی را عزت و حرمت کردید. وگرنه خدمت به کتاب که وظیفه هر دانشجویی است و هر دانشجویی حتما خدمتگزار کتاب است. رئیس فرهنگستان علوم در ادامه اظهار داشت: دانشکده ادبیات دانشگاه تهران محل زندگی من بوده و بنده بیش از 60 سال در اینجا بودم و اینجا برای من پر از خاطره است. وی افزود: من خودم را خادم کتاب نمی دانم چون دانشکده ادبیات جایی است که خادمان کتاب بزرگی داشته است که من در مقابل آنها چیزی نیستم. من نقد کتاب های بسیاری نوشتم و در عنفوان جوانی نوشتن را با نقد کتاب شروع کردم. وقتی کتاب «بازیگران عصر طلایی» ابراهیم خواجه نوری را می خواندم در فصلی که مربوط به مدرس بود ساعت ها درنگ و از آن زمان شروع به نوشتن نقد کتاب کردم و تا اکنون نقد کتاب را رها نکرده ام.

رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: متأسفانه در روزگار ما نقد کتاب رونق چندانی نگرفته است و بنده اگر خدمتی به کتاب کرده باشم همین نقد کتاب هایم است وگرنه کتاب خواندن وظیفه دانشجویی است.

دکتر داوری اردکانی در پایان اضافه کرد: دلم می خواست ساعت ها درباره کتاب، کتابداران و اهل کتاب حرف بزنم ولی متاسفانه زمان برای این کار وجود ندارد. دوستان لطف کردند و من را به عنوان یکی از پیران دانشگاه خطاب کردند ولی من یک معلم و دانشجوی ساده بیش نیستم. امیدوارم بتوانم باز هم کتاب بخوانم و بنویسم.

منبع: خبرگزاری مهر

سخنرانی گروه علوم دامپزشکی (96/06/19)_3