انجمن ترویج علم ابران روز پنجشنبه 24 آبان 1397 در مراسمی برندگان نوزدهمین دوره جایزه ترویج علم را معرفی و به پاس یک عمر تلاش در راه ترویج علم و آگاهی، از آقای دکتر یوسف ثبوتی عضو پیوسته و رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و فیزیکدان برجسته کشور تجلیل کرد.

به گزارش گروه علمی ایرنا، هیات مدیره انجمن ترویج علم ایران، به پاس قدردانی از یک عمر تلاش بی‌وقفه استاد فرهیخته دکتر «یوسف ثبوتی» پژوهشگر خستگی‌ناپذیر عرصه‌ فیزیک و نجوم، ضمن برگزاری مراسم نکوداشتی برای این استاد فرهیخته، مراسم نوزدهمین دوره جایزه ترویج علم را به نام ایشان نام نهاد.

همچنین در این مراسم که عصر پنجشنبه در خانه اندیشمندان علوم انسانی در تهران برگزار شد، از کتاب «نسبیت: خاص و عام» اثر آقای دکتر یوسف ثبوتی رونمایی شد.

هیات‌ مدیره انجمن ترویج علم ایران همچنین در بخشی دیگر از این مراسم، از فعالیت‌ها و تلاش‌های ارزنده مدنی و ترویجی مرحوم دکتر «محمدامین قانعی راد» جامعه‌شناس پاسداشت و قدردانی کرد.

این انجمن، به دلیل فعالیت و تلاش بی‌وقفه، مسوولانه، هدفمند و همه‌ جانبه در حوزه های دانشگاهی و عمومی در راستای «توسعه و ترویج علم ارتباطات» و همچنین تعهد به تداوم کار ترویجی، علمی و پژوهشی در تولید ایده‌ها، مفاهیم و اطلاعات علمی و انجام پژوهش‌های تجربی و نظری، جایزه ترویج علم سال 1397 را به دکتر «هادی خانیکی» تقدیم کرد.
همچنین به ‌منظور قدردانی از سال‌ها تدریس، پژوهش و تلاش در حوزه‌های دانشگاهی و عمومی در راستای ترویج علم، علم‌سنجی و بیان روشن مفاهیم این حوزه برای عموم دانش‌پژوهان، ترویج و فرهنگ‌سازی نشر صحیح علمی، جایزه ترویج علم سال 1397 را به دکتر «علی اکبر صبوری» اهدا کرد.
همچنین به دلیل فعالیت های گسترده و پیگیر در انتشار کتاب‌های دانشگاهی، عمومی و ترویجی با هدف معرفی علم به عموم مردم و تلاش‌های مسوولانه در راه پژوهش و تحقیق درباره تاریخ علم و مبارزه با شبه‌علم، جایزه ترویج علم سال 1397 را به دکتر «محمدرضا توکلی صابری» تقدیم شد.
به‌ منظور قدردانی از تلاش مسئولانه، هدفمند، همه‌جانبه، انسانی و اخلاقی در حوزه پژوهش و آموزش ادبیات کودکان در راستای علاقه‌مند کردن کودکان به علم و گسترش ترویج خواندن، جایزه ترویج علم سال 1397 را که به نام مروج بزرگ ادبیات کودک «توران میرهادی» مزین است به خانم «ثریا قزل ایاغ» تقدیم کرد.
هیات‌ داوران، ضمن تقدیر از موسسه همشهری برای انتشار مستمر مجله دانستنیها، جایزه ترویج علم سال 1397 را به سیاست‌گذاران و نویسندگان تحریریه این مجله که قریب 9سال از کوشش خلاقانه برای پاسخ دادن به عطش جامعه و گسترش مفاهیم علمی و آگاهی از دستاوردهای فناوری بر پایه روزنامه‌‌نگاری علمی فروگذار نکردند، تقدیم کرد و اراز امیدواری کرد که تحریریه جدید دانستنیها نیز همچنان با موفقیت به انتشار با کیفیت این مجله اثرگذار ادامه دهد.
هیات ‌داوران به دلیل تلاش‌های نوآورانه و مداوم در رادیو، تلویزیون و دیگر رسانه‌های ارتباط‌جمعی برای ایجاد و رشد آگاهی علمی جامعه در قالب نویسندگی، فیلم‌سازی و برنامه‌سازی علمی و ارائه الگویی متفاوت برای «نقش هنر در ترویج علم» جایزه ترویج علم سال 1397 را به «حافظ آهی» تقدیم کرد.
هیات ‌داوران به دلیل کوشش چشمگیر در راستای عمومی‌سازی دانش از طریق برقراری ارتباط نزدیک با بطن جامعه، توجه خاص به تنوع زیستی و طبیعت به‌ صورت کاملا عملی و تجربی با تکیه بر بازی‌ها و جاذبه‌های علمی در قالب احداث و بازپیرایی موزه‌ها، جایزه ترویج علم سال 1397 را به دکتر «پوریا واعظ نیا» تقدیم شد.

به دلیل انجام فعالیت‌های ترویجی، علمی و آموزشی در دو بخش کتابخانه و موزه و همچنین به‌ منظور تقدیر از قابلیت و ظرفیت شگرف فرهنگ وقف در مسیر پیشرفت علم و آگاهی، جایزه ترویج علم سال 1397 را به موزه ملک تقدیم شد.
اهدای جایزه بهمن بیگی (جایزه معلمان مروج مناطق محروم) هم بخشی دیگر این مراسم بود که به دلیل سال‌ها خدمت صادقانه در حوزه عشایر خراسان جنوبی و تلاش برای اعتلای علم و اندیشه میان دانش‌آموزان این مناطق، جایزه بهمن بیگی (جایزه معلمان مروج مناطق محروم) سال 1397 را به «علی مرادی» تقدیم شد.
همچنین به دلیل کوشش‌های پیگیر و تداوم فعالیت داوطلبانه در راه آموزش دانش‌آموزان عشایر ایران، جایزۀ بهمن بیگی (جایزه معلمان مروج مناطق محروم) سال 1397 را به «امراله یوسفی» اهدا شد.

زوابط غمومی فرهنگستان علوم

نشست شاخه مهندسی شیمی-1