روز پنجشنبه 24 آبان 1397 جلسه شورای گروه علوم کشاورزی فرهنگستان با حضور ریاست فرهنگستان علوم برگزار شد. در این نشست که رئیس و اعضای پیوسته گروه علوم کشاورزی و معاون سازمان تحقیقات گیاه پزشکی حضور داشتند، از بیش از نیم قرن تلاش و خدمت صادقانه و ارزشمند علمی و تحقیقاتی آقای دکتر جعفر ارشاد همکار مدعو گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم و همچنین تألیف اثر ماندگار ایشان با عنوان «جنس های قارچ ها و شبه قارچ های ایران» تقدیر به عمل آمد.

در ابتدای این جلسه آقای دکتر عباس شریفی تهرانی رئیس گروه علوم کشاورزی ضمن خیرمقدم به ریاست فرهنگستان، به تاریخچه رشته بیماری های گیاهی در ایران اشاره کرد و از خدمات برجسته مرحوم دکتر منوچهری در دانشگاه تهران و مرحوم دکتر قوام الدین شریف در مؤسسه تحقیقات یاد کرد. دکتر شریفی تهرانی در ادامه درباره فعالیت های برجسته آقای دکتر جعفر ارشاد توضیحاتی ارائه و اظهار کرد که آقای دکتر ارشاد بنیانگذار علم و اصول بیماری شناسی گیاهی در ایران هستند و حق استادان را بجا آورده اند. رئیس گروه علوم کشاورزی همچنین ضمن اشاره به تألیفات مهم آقای دکتر ارشاد، گفت: گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم امروز با حضور ریاست فرهنگستان، از سال ها فعالیت علمی و پژوهشی آقای دکتر ارشاد و تألیف کتاب های ارزشمند ایشان بخصوص کتاب اخیرشان تشکر و قدردانی می کند.

در ادامه نشست آقای دکتر کرامت اله ایزدپناه رئیس شاخه گیاه پزشکی فرهنگستان نیز از همکاری های مؤثر و بدون چشمداشت آقای دکتر جعفر ارشاد در گروه علوم کشاورزی فرهنگستان علوم یاد کرد و ضمن تشکر از زحمات بی دریغ ایشان، کتاب «جنس های قارچ ها و شبه قارچ های ایران» را یکی از آثار ماندگار بیماری شناسی ایران برشمرد که با تلاش 10 ساله آقای دکتر ارشاد و تیمی که با ایشان همکاری می کرده اند، چاپ و منتشر شده است.

سپس آقای دکتر بهمن یزدی صمدی عضو پیوسته فرهنگستان علوم در سخنانی، توضیحاتی درباره خدمات شایسته آقای دکتر جعفر ارشاد در مؤسسه تحقیقات بیان و اظهار کرد یکی از کارهای برجسته دکتر ارشاد اجرای طرح جامع تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی بود که مورد تأیید سازمان برنامه وقت قرار گرفت و از سال 1362 در کشور اجرا شد.

آقای دکتر زارع معاون مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی هم در سخنانی ضمن بیان اینکه افتخار می کند شاگرد دکتر ارشاد و دیگر استادان عضو گروه علوم کشاورزی بوده است گفت که به مناسبت هفته کتابخوانی، در هفته آینده از کتاب اخیر آقای دکتر ارشاد به عنوان کتاب برتر کشاورزی سال 97 تقدیر خواهد شد.

استاد دکتر جعفر ارشاد در ادامه جلسه ضمن تشکر از رئیس فرهنگستان و گروه علوم کشاورزی بابت تشکیل این جلسه اظهار داشت که انسان به هرچه تعلق داشته باشد، به آن دین دارد، و ادامه داد که اگر کار با علاقه و احساس تعلق انجام شود، به نتیجه مطلوب هم می رسد.

سخنان پایانی جلسه توسط آقای دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم ایراد شد. ایشان ضمن تشکر از گروه علوم کشاورزی و اظهار خوشوقتی از تشکیل این جلسه و حضور ذر جمع استادان برجسته کشاورزی، تأکید کرد که هیچ زندگی بهتر از زندگی عالمانه نیست. رئیس فرهنگستان در ادامه گفت: جلسه امروز نشانه احترام و دوستی به علم است و چه خوب است که معاصران قدر مقام و مرتبه علم آقای دکتر ارشاد را می دانند. ایشان افزود: کاری که با عشق و علاقه و ذوق و تعلق خاطر انجام می شود اثرگذار خواهد بود و آیندگان بهتر و بیشتر خواهند دانست که مقام دانش و پژوهش آقای دکتر ارشاد چیست چرا که تاریخ افشاگر و ظاهرکننده است.

در پایان مراسم یک جلد کلام الله مجید و لوح تقدیری توسط رئیس فرهنگستان علوم به آقای دکتر ارشاد اهداء شد.

آقای دکتر مهدی محقق
سمینار نقش زنان در علم و فناوری در ایران_2