آقای دکتر یوسف ثبوتی رئیس گروه علوم‌ پایه فرهنگستان علوم در چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان برجسته علوم‌ پایه کشور که امروز 31 خرداد در فرهنگستان علوم برگزار شد، ابوریحان بیرونی را دانشمندی قائل به مشاهده توصیف کرد و گفت: چنانچه این طرز تفکر پیگیری و به صورت مکتب در آورده می‌شد، پیشرفت علم مدرن زودتر از اروپاییان اتفاق افتاده و ارزش متفکران اسلامی بیشتر نمود پیدا می‌کرد.

دکتر یوسف ثبوتی با بیان اینکه ابوریحان بیرونی یکی از معدود افرادی در تاریخ علم اسلامی است که به مشاهده اهمیت می‌داد، تاکید کرد: ایشان از این نقطه‌نظر در بین دانشمندان بزرگ شاخص بود. ایشان ضمن یادآور شدن اینکه در سال 1350،‌ 1352 یک کنگره بزرگ برای ابوریحان گرفته شده است، به احداث رصدخانه ابوریحان بیرونی اشاره و خاطرنشان کرد: این رصدخانه در سال گذشته چهلمین سال فعالیت خود را جشن گرفت.

دکتر یوسف ثبوتی در ادامه با اشاره به چهارمین دوره تجلیل از پژوهشگران جوان علوم پایه توسز فرهنگستان علوم، اظهار داشت: قدردانی از کارکرد‌های افراد جوان و مسن ارزش دارد زیرا انسان‌ها را برای انجام کارهایشان تشویق می‌کند تا آن را به ثمر برسانند، بنابراین انتخاب پژوهشگر جوان در فرهنگستان علوم با همین فلسفه و نیت انجام می‌گیرد.

رئیس گروه علوم پایه فرهنگستان علوم افزود: فرهنگستان چند سالی است که این کار را انجام می‌دهد و در قسمت علوم پایه ۵ پژوهشگر جوان در شاخه‌های فیزیک، ریاضی، شیمی، زیست شناسی و زمین شناسی برای دریافت جایزه معرفی می‌کند و معیار انتخاب آن‌ها جوانانی است که سنشان کمتر از ۴۰ سال باشد و کاری را که انجام داده اند شاخص باشد.

وی افزود: وقتی یک جوانانی به میان بزرگانی که ۷۰ تا ۸۰ سال از عمرشان را در تحقیق و تفحص گذاشته اند دعوت می شوند و به آن‌ها لوح و تقدیرنامه داده می‌شود وی تشویق می‌شود و کارش را به خوبی پیگیری می‌کند زیرا این موضوع از خصوصیات انسانی است که پس از تشویق انرژی بیشتری پیدا می‌کند.

افتتاح کتابخانه جدید فرهنگستان علوم (96/4/22)_2
سمینار چالش های آموزش زیست شناسی (96/07/13)_5