چهارصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای علمی فرهنگستان علوم روز یکشنبه 27 خرداد 1397 تشکیل شد. در ابتدای جلسه آقای دکتر سیدمصطفی محقق­ داماد رئیس گروه علوم اسلامی فرهنگستان آیاتی از کلام ­الله مجید تلاوت کرد. در ادامه آقای دکتر رضا داوری اردکانی ریاست فرهنگستان علوم ضمن خیرمقدم به اعضا، عید سعید فطر را تبریک گفت.

آقای دکتر داوری اردکانی همچنین ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت دانشمند بزرگوار و نجیب و اخلاقی حجت­ الاسلام ­والمسلمین آقای دکتر احمد احمدی عضو وابسته گروه علوم اسلامی فرهنگستان علوم، به بیان ویژگی­ های برجسته علمی و سجایای اخلاقی آن استاد فقید پرداخت و اعلام کرد که فرهنگستان با مدیریت آقای دکتر محقق­ داماد و گروه علوم اسلامی به نحوی که شایسته مقام ممتاز شادروان آقای دکتر احمدی است، یاد ایشان را گرامی خواهد داشت. همچنین مقرر شد برای گرامیداشت یاد و خاطره شادروان آقای دکتر احمد احمدی، مجله نامه فرهنگستان علوم، ضمیمه­ ای را به گرامیداشت مقام شامخ علمی و فرهنگی آن استاد فقید اختصاص دهد.

آقای دکتر داوری اردکانی ریاست فرهنگستان در ادامه مصیبت درگذشت آقای دکتر سیدمحمدامین قانعی راد استاد برجسته جامعه ­شناسی کشور را تسلیت گفت و فقدان ایشان را دریغی برای جامعه­ شناسی کشور دانست.

در ادامه چهارصد و هشتاد و یکمین جلسه شورای علمی، با همکاری­ های مشترک میان مرکز علمی شیعه ­شناسی دانشگاه پایتخت اسلواکی شهر براتیسلاوا و گروه علوم اسلامی فرهنگستان علوم موافقت کلی به عمل آمد. موافقت با پیشنهاد همکاری مدعو آقایان دکتر محمدرضا نقوی و دکتر یوسف عباسپور گیلانده برای یک دوره دو ساله به عنوان همکار مدعو گروه علوم کشاورزی، موافقت با تمدید همکاری مدعو 20 استاد همکار گروه علوم کشاورزی برای یک دوره دو ساله دیگر، و موافقت با تمدید همکاری مدعو خانم دکتر پروین رستمی و آقایان دکتر عباس شفیعی و دکتر خشایار کریمیان برای یک دوره دو ساله دیگر در گروه علوم پایه از دیگر تصمیمات جلسه بود.

در پایان جلسه ضمن تأیید یک پیشنهاد عضویت پیوسته، یک پیشنهاد عضویت وابسته و سه پیشنهاد تمدید عضویت وابسته و ارسال موضوعات به جلسه مجمع عمومی فرهنگستان برای تصویب، دستور جلسه مجمع عمومی مورخ 7 تیر 1397 قرائت شد و مورد تأیید قرار گرفت.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
الهیات محیط زیست
IMAGE گفتگو با دکتر محمد شاهدی