فرا رسیدن هفته دفاع مقدس را گرامی می داریم

صبح امروز دوشنبه 17 اردیبهشت 1397، آقای دکتر رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران از سی و یکمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کرد. رئیس فرهنگستان علوم در ابتدای بازدید از نمایشگاه کتاب مورد استقبال معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه قرار گرفت. آقای دکتر جوادی در این دیدار گزارشی از برپایی سی و یکمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب ارائه کرد. در ادامه آقای دکتر داوری اردکانی از غرفه های نمایشگاه بازدید کرد و تعدادی از ناشران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی دیدار و گفتگو نمود. رئیس فرهنگستان علوم در پاسخ به پرسش خبرنگار ستاد برگزار نمایشگاه درباره شعار امسال نمایشگاه گفت: شعار «نه به کتاب نخواندن» در واقع درخواست نیست؛ بلکه یک اعتراض است. این شعار اعتراض می‌کند به اینکه مردم کتاب نمی‌خوانند. رئیس فرهنگستان علوم ادامه داد: نسبت به زمان قدیم مطالعه ما کمتر شده و سیر نزولی داشته است. اکنون نیز مشغولیت در فضای مجازی سبب شده مردم کمتر کتاب بخوانند. دکتر داوری اردکانی در ادامه اظهار کرد: به نظر می‌رسد ما سوالی از خود نمی‌پرسیم و احتیاجی نداریم به کتاب مراجعه کنیم. ما خیلی کم کتاب می‌خوانیم و تیراژ برخی کتاب‌ها به ۵۰۰ نسخه رسیده است و این خیلی قابل تامل است که کشوری با ۸۰ میلیون نفر جمعیت و چند هزار سال سابقه‌ی تاریخی، علمی ‌و فرهنگی تیراژ چاپ کتابش تا این حد پایین بیاید. کتاب‌هایی که تیراژ بالایی دارند، معدود و خاص هستند. ما ۵ میلیون دانشجو در کشور داریم. اگر هر دانشجو در سال تنها یک کتاب خریداری کند، سالانه ۵ میلیون کتاب به فروش می‌رسد. البته خرید یک کتاب در سال بسیار اندک است و باید بسیار بیش از این باشد.

سی‌ویکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد