روز چهارشنبه 20 دی 1396، جلسه شورای همگانی گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با گرامیداشت اولین سال درگذشت شادروان آقای دکتر مصطفی سهراب پور استاد فقید مهندسی هسته ای دانشگاه صنعتی شریف و عضو وابسته فقید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

در بخش نخست این جلسه، با حضور خانواده شادروان آقای دکتر مصطفی سهراب پور، ضمن بیان ویژگی های ممتاز علمی و اخلاقی آن استاد فقید، یاد و خاطره ایشان گرامی داشته شد. در این بخش آقایان دکتر سعید سهراب پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، دکتر جلال شایگان به نمایندگی از شاخه محیط زیست فرهنگستان علوم و دکتر غفرانی به نمایندگی از دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف سخنرانی ایراد کردند. همچنین متن لوح تقدیر ریاست فرهنگستان علوم به پاس خدمات برجسته علمی و پژوهشی شادروان آقای دکتر سهراب پور، توسط آقای جلال شایگان قرائت شد. آقای مهندس احسان سهراب پور فرزند زنده یاد دکتر مصطفی سهراب پور هم در سخنانی ضمن تشکر از رئیس و اعضای فرهنگستان علوم، به بیان ویژگی های ممتاز شخصیتی استاد سهراب پور پرداخت. در این بخش همچنین کلیپی که توسط سازمان انرژی اتمی ایران ساخته شده بود، پخش شد.

در پایان این بخش توسط آقایان دکتر حسین نمازی دبیر فرهنگستان و دکتر سعید سهراب پور رئیس گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر ریاست فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و هدیه ای، به خانواده شادروان دکتر سهراب پور اهداء شد. آقای دکتر سعید سهراب پور همچنین لوح تقدیر ریاست دانشگاه صنعتی شریف را به خانواده مرحوم دکتر سهراب پور اهداء کرد.

در بخش دوم جلسه سه سخنرانی با موضوع «پیوند آب - انرژی - غذا» ایراد شد. در سخنرانی اول آقای دکتر رامین روشندل عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف سخنانی با عنوان «نقش فناوری گلخانه در سیستم های آب، غذا و انرژی» ایراد کرد. سخنران دوم آقای دکتر ولی اله بنی عامری مجری طرح توسعه گلخانه های کشور بود که «گزارشی از وضعیت جاری و چشم انداز آتی توسعه گلخانه های کشور» ارائه کرد. عنوان سخنرانی سوم «وضعیت مصرف آب و انرژی در گلخانه های ایران و جهان» بود که توسط آقای دکتر قاسم زارعی رئیس بخش تحقیقات مهندسی گلخانه مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی ایراد شد.

در پایان مراسم حاضران به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعات مطرح شده پرداختند و سخنرانان به پرسش ها پاسخ دادند. همچنین آقای دکتر محمدحسن پنجه شاهی رئیس شاخه مهندسی محیط زیست و انرژی فرهنگستان علوم به جمع بندی مطالب ارائه شده در جلسه پرداخت.

فلسفه، توسعه و روشنفکری
IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد