درگذشت دکتر علی شریعتمداری استاد فقید تعلیم و تربیت هرچند در شرایطی رخ داد که فضای خبری کشور تحت‌تاثیر درگذشت حضرت آیت‌الله آقای هاشمی‌رفسنجانی قرار داشت، اما از دید اهل علم و فرهنگ و سیاست پوشیده نماند. یکی از نخستین پیام های تسلیت توسط رئیس فرهنگستان علوم ایران آقای دکتر رضا داوری اردکانی صادر شد. او در پیام خود ضمن ابراز تاسف از درگذشت نخستین رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران می نویسد: «دکتر شریعتمداری در حوزه تعلیم و تربیت صاحبنظر بود و در مدتی بیش از نیم قرن کتاب‌های خوبی نوشت و دانشجویان فاضل در سایه تعلیم و تربیت او پرورده شدند. نظر خاص دکتر شریعتمداری که همواره بر لزوم عملی شدنش تاکید و اصرار داشت، اصلاح روش آموزش بود که حل همه مسائل تعلیم و تربیت را در گرو عملی شدن آن می‌دانست. امیدواریم که شرایط برای عملی شدن این طرح مهم فراهم شود و آرزوی استاد فقید، جامه تحقق پوشد». در مراسم خاکسپاری و ترحیم مرحوم دکتر شریعتمداری هم صحبت های مهمی از سوی چهره های مختلف علمی و فرهنگی کشور ایراد شد. یکی از این چهره ها آقای دکتر مهدی گلشنی بود که سخنانش از آن زاویه دارای اهمیت بود که این دو استاد علاوه‌بر حضور در فرهنگستان علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان استاد فلسفه علم و استاد تعلیم و تربیت نیز شناخته می‌شدند. دکتر گلشنی در آن مراسم می‌گوید: «مرحوم جناب آقای شریعتمداری انسانی بسیار دلسوز و معلمی خدمتگزار بود که دغدغه اسلام و ایران در سراسر وجودش موج می‌زد. از بدو تاسیس ستاد انقلاب فرهنگی بنده در گروه علوم پایه آن ستاد به خدمت مشغول شدم و ارتباط بنده با ایشان به عنوان یک عضو موثر در ستاد انقلاب فرهنگی از آن زمان آغاز شد. از سال ۱۳۶۹ و تجدید ساختار فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با ریاست ایشان، ارتباط ما بیشتر و عمیق‌تر شد.» دکتر گلشنی در صحبت‌های خود درباره ابعاد شخصیتی شریعتمداری نیز می گوید: «ایشان فردی متشرع، باتقوا و سلیم‌النفس بود. دغدغه نسبت به حوزه حیاتی و سرنوشت‌ساز تعلیم و تربیت در سراسر وجود ایشان مشاهده می‌شد و همواره نسبت به کاستی‌های این حوزه حساسیت داشت».

اینک که یک سال از آن روز می گذرد و جای خالی استاد فقید دکتر علی شریعتمداری هنوز احساس می شود، یاد و نام مردی که به پاس خدمات علمی و فرهنگی، مدال درجه یک علمی و نشان درجه یک تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد گرامی باد.

IMAGE گفتگوی ایسنا با دکتر امین علیزاده
یک عمر در خدمت آبادانی کشور