پنجمین همایش بین­ المللی آموزش مهندسی با تأکید بر بین ­المللی­ سازی آموزش مهندسی، از تاریخ 30 آبان تا 2 آذرماه 1396 توسط فرهنگستان علوم، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و انجمن آموزش مهندسی ایران در محل دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد. در این همایش رئیس و تعدادی از اعضای پیوسته و وابسته گروه علوم مهندسی فرهنگستان نیز حضور داشتند. آقای دکتر علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیر نیز با ایراد سخنرانی همایش را افتتاح کرد.

در این همایش سه ­روزه 5 سخنرانی کلیدی از استادان دانشگاه­ های استرالیا، کانادا و سوئیس و یک سخنرانی کلیدی از رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ایراد شد.  همچنین در سه روز برگزاری این همایش بین ­المللی 7 میزگرد با حضور استادان و صاحبنظران و با موضوعات: «مکاتب آموزش مهندسی در جهان»، «چالش ­های نظام فعلی آموزش مهندسی در ایران از دیدگاه صنعت»، «بین المللی سازی آموزش مهندسی»، «چالش ­ها و راهکارهای جذب دانشجو»، «کارآفرینی و آموزش مهندسی»، «مسائل آموزش مهندسی از دیدگاه دانشجویان و دانش­آموختگان»، و «پژوهش در آموزش مهندسی در ایران: چالش ­ها و چشم اندازها» برگزار شد. در مجموع 27 مقاله نیز توسط استادان و صاحبنظران برجسته داخلی و خارجی در همایش مزبور ایراد شد. مقالات منتخب این همایش در شماره­های آتی مجله گروه علوم مهندسی فرهنگستان علوم با نام «فصلنامه آموزش مهندسی ایران» منتشر خواهد شد.

تاکنون 5 دوره از همایش­های دو ساله آموزش مهندسی ایران به ترتیب در دانشگاه­ های تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی­ شریف، شیراز و صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به سفارش و با همکاری فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و انجمن آموزش مهندسی ایران برگزار شده و در طی این پنج همایش سعی شده است تا فضایی مناسب برای اطلاع ­رسانی و به­ روزرسانی دانش موجود در زمینه آموزش مهندسی، تبادل نظر درباره مشکلات و راه­حل­ها و بالاخره جمع­ بندی و ارائه نقطه نظرهای صاحبنظران به مسئولان و دست­ اندرکاران فراهم شود. هدف نهایی همایش ­های آموزش مهندسی در کشور، ارتقاء کیفیت آموزش مهندسی و در نتیجه ارتقاء سطح زندگی مردم در ایران است. بنابراین، علاوه بر آموزش­دهندگان، گروه­ های دیگری شامل سیاستگذاران، مسئولان و برنامه ریزان و نیز صاحبان صنایع، مخاطبان و ذینفعان اصلی این همایش ­ها هستند.

علاقمندان برای دریافت اطلاعات بشتر از این همایش می توانند به نشانی:   http://iicee2017.kntu.ac.ir/fa/ مراجعه کنند.

دیدار نوروزی اعضاء و کارمندان با رئیس فرهنگستان علوم_4
دیدار نوروزی اعضاء و کارمندان با رئیس فرهنگستان علوم_7