- فرهنگستان علوم عضو مجمع بین آکادمی های جهان (IAP) است. در اجلاس اخیر مجمع (2016) که در شهر هرمانوس آفریقای جنوبی و به میزبانی آکادمی علوم آفریقای جنوبی برگزار شد، از میان 111 کشور عضو IAP جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان علوم ایران به عنوان یکی از اعضای هیأت مدیره IAP انتخاب شد.

- فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران عضو انجمن آکادمی های علوم و مجامع علمی آسیا (ASSAA) ست و در جلسات سالانه آن شرکت می کند. در چند دوره فرهنگستان علوم ایران عضو هیأت مدیره این انجمن هم بوده است.

- کارگاه های متعددی با میزبانی، و یا همکاری مشترک فرهنگستان علوم و آکادمی های برخی کشورها تشکیل شده که از این رهگذر کتاب های مجموعه مقالات مربوط به چاپ رسیده است.

- در 25 سال گذشته فرهنگستان با کشورهای رومانی، فنلاند، آمریکا، اتریش، بلغارستان، جمهوری چک، مجارستان، صربستان، کره جنوبی، سریلانکا، روسیه، بنگلادش، کرواسی، لهستان، چین، هندوستان و ... قرارداد همکاری داشته است.

- چهارمین اجلاس انجمن آکادمی های علوم آسیا و سمپوزیم بین المللی امنیت و ایمنی غذا با میزبانی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران در مهر ماه 1382 در تهران برگزار شد.

- در طول سال هیأت های مختلفی از آکادمی ها و مؤسسات علمی و فرهنگی کشورها، با مسئولان فرهنگستان علوم ملاقات و پیرامون موضوعات مختلف روز دنیا تبادل نظر می کنند.

- در طول سال از رئیس و اعضای فرهنگستان علوم برای شرکت و سخنرانی در کنفرانس ها و جلسات معتبر بین المللی و همچنین نشست های آکادمی های کشورها دعوت می شود.

IMAGE گفتگو با دکتر سیدمصطفی محقق داماد
اسلام و محیط زیست